Нови правила на Brexit – стъпки с изисквания на оператора

Сега трябва да бъдат изпълнени следните изисквания, за да се гарантира, че вашият товар може да пътува по маршрути на ЕС до и от Великобритания.

customs

СТЪПКА 1

Уредете съответните митнически декларации за износ и внос или се уверете, че вашият клиент е направил това.

CustomsLink може да помогне с това

ssd hauliers

СТЪПКА 2

Изпратете ENS (Safety and Security Entry Summary Declarations) – ТОВА Е ОТГОВОРНОСТ НА ПРЕВОЗВАЧИТЕ.

Ако пътувате празни или с празни опаковки на връщане, може да се нуждаете и от EXS (Exit Summary Declaration) Научете повече

CustomsLink предлага специализирани ENS и EXS услуги за превозвачи.

GMR

СТЪПКА 3

Най-малко 2 часа преди изпращането се уверете, че всички референтни номера са комбинирани в един Пристанищен пропуск (Port pass). Те са известни като GMR/GVMS във Великобритания, PBN в Ирландия и логистичен плик във Франция.

Ако пътувате до Белгия или Нидерландия, подаването на Пристанищен пропуск (Port pass) трябва да се направи в системата на пристанищната общност (Port Community System) от Freightlink или вашия митнически агент.

Без правилното изпращане на Пристанищен пропуск (Port Pass) няма да Ви бъде разрешен достъп до пристанището.

Изберете генератора на пристанищни пропуски на Freightlink (Freightlink Port Pass generator) по време на вашата резервация и ние можем да помогнем!

check-in

СТЪПКА 4

Уверете се, че шофьорът разполага с всички правилни документи, които да представи при чекиране.

В някои случаи Freightlink ще се нуждае от тази информация преди чекирането и нашият екип ще се свърже с Вас за това.

check-in

СТЪПКА 5

Докато е на борда на ферибота или влака, водачът трябва да следва съответния митнически статут. Те се показват като зелени или оранжеви индикатори. Повечето фериботни оператори имат екран на борда, където може да ги проверите.

Важно е да следвате инструкциите и да го представяте на митниците, ако се изисква това от Вас, в противен случай може да Ви се наложат тежки глоби.

Моля, обърнете внимание - превозните средства, превозващи животински или растителни продукти, подлежат на санитарен или фитосанитарен контрол. Може да имате допълнителни стъпки за изпълнение.

Превозните средства, пътуващи под ATA карнети, може да имат малко по-различни процедури.

СПЕЦИФИЧНИ ИЗИСКВАНИЯ НА ОПЕРАТОРА

Eurotunnel Freight logoШофьорът трябва да представи документите си за сканиране на Pit Stop. Във Франция Pit Stop се намира преди мястото за чекиране; в Обединеното кралство се намира след него.

Необходими документи:

  • ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО – ФРАНЦИЯ: TAD (Transit Accompanying Document) ИЛИ Декларация за внос в ЕС ИЛИ логистичен плик (Пристанищен пропуск/Port Pass)
  • ФРАНЦИЯ – ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСВТВО: TAD (Transit Accompanying Document) и GMR (Пристанищен пропуск/Port Pass) ИЛИ Придружаващ документ за износ в ЕС (EU Export Accompanying Document) ИЛИ логистичен плик (Пристанищен пропуск/Port Pass)

Eurotunnel VPШофьорите трябва да имат Граничен пропуск/Border Pass за Евротунела преди пътуване или няма да могат да се чекират. Freightlink трябва да обработва граничните карти от Ваше име.

За да изработите Граничен пропуск (Border Pass), ще трябва да подадете или MRN, или код на плик (Пристанищен пропуск/Port Pass) на Freightlink не по-късно от 2 часа преди пристигането на терминала. Ще получите копие от Вашия граничен пропуск (Border Pass) по имейл. Граничните пропуски (Border Passes) са необходими дори ако автомобилът Ви е празен.

Ще трябва също да предоставите мобилен номер на шофьора по време на резервацията. След това на водача ще бъде изпратено SMS съобщение с подробности дали неговият митнически статус е зелен или оранжев. След това водачът трябва да следва съответните знаци при излизане.

Stena Line logoХоландските документи за износ и за внос задължително ще трябва да бъдат предварително подадени чрез услугата Portbase. Ако това не бъде направено, шофьорът няма да има достъп до терминала. Freightlink ще организира това за Вас чрез нашия Генератор на пристанищни пропуски (Port Pass Generator).

По този маршрут ENS/SSD декларациите (Entry Summary Declarations) също се правят от фериботните компании. Поради това подробностите, свързани с вашия товар и пратка, трябва да бъдат предоставени на Freightlink не по-късно от 6 часа преди заминаването. Нашият екип ще се свърже с Вас след резервация, за да получи тази информация.

P&O Ferries logo

За преминаване от и до Ротердам ще бъде задължително холандските документи за износ и за внос да бъдат предварително подадени чрез услугата Portbase.

За преминаване от и до Zeebrugge ще бъде задължително белгийските документи за внос и за износ да бъдат предварително подадени чрез услугата RX Seaport.

Ако това не бъде направено, шофьорът няма да има достъп до терминала. Freightlink ще организира това за Вас чрез нашия Генератор на пристанищни пропуски (Port Pass Generator).

По този маршрут ENS/SSD декларациите ( Entry Summary Declarations) също се правят от фериботните компании. Поради това подробностите, свързани с Вашия товар и пратка, трябва да бъдат предоставени на Freightlink не по-късно от 6 часа преди заминаването. Нашият екип ще се свърже с Вас след резервация, за да получи тази информация.

CLdN logo

За всички преминавания по Северно море данните, свързани с Вашите митнически процедури, товарът и пратката, трябва да бъдат предоставени на Freightlink не по-късно от 6 часа преди заминаването. Нашият екип ще се свърже с Вас след резервация, за да получи тази информация.

Самоуправляващите се превозни средства също ще трябва да предоставят допълнителна информация, свързана с водача.

DFDS logoЩе бъде задължително холандските документи за износ и внос да бъдат предварително подадени чрез услугата Portbase. Ако това не бъде направено, шофьорът няма да има достъп до терминала. Freightlink ще организира това за Вас чрез нашия Генератор на пристанищни пропуски (Port Pass Generator).

По този маршрут ENS/SSD декларациите (Entry Summary Declarations) също се правят от фериботните компании. Поради това подробностите, свързани с Вашия товар и пратка, трябва да бъдат предоставени на Freightlink не по-късно от 6 часа преди заминаването. Нашият екип ще се свърже с Вас след резервация, за да получи тази информация.

Подробности, свързани с Вашия товар и пратка, трябва да бъдат предоставени на Freightlink не по-късно от 6 часа преди заминаването. Нашият екип ще се свърже с Вас след резервация, за да получи тази информация.