Прочетете повече за фериботите

Помощ! Никога не съм правил това преди, как да започна?Image of a deck on a Stena Line freight ferry

На първо място - не се паникьосвайте! Резервацията на товарен ферибот е съвсем разбираема и Freightlink е тук, за да ви помогне. Първо: Откъде тръгвате? Къде трябва да стигнете? Кога трябва да сте там?

Има и други неща, които ще трябва да вземете под внимание. Какъв размер превозно средство ще използвам? Цената за товарните фериботи се определя от общата дължина на превозното средство, така че трябва да знаете това, за да получите точна цена. Колко хора ще пътуват с превозното средство? Някои маршрути се таксуват допълнително за втори или трети пътник.

Сега знаете всичко това и можете да потърсите повече за фериботите.

Добре, готов съм да потърся повече. Къде да намеря информацията?

Rosslare Harbour

Може би бихте искали да обмислите използването на онлайн инструмент за картографиране, който ще ви покаже някои предложения за маршрути. Като алтернатива, трябва да погледнете удобното ръководство "Как мога?" На Freightlink, което ще ви даде различни опции, за да стигнете до вашата дестинация. Предоставяме различни варианти за всяка страна, така че да можете да видите най-бързите, най-евтините и най-преките начини.

Тъй като ние сме експерти в това, което правим, ние искаме да предадем знанията и насоките си към вас. Разбира се, можете да имате свои собствени идеи и други части от уеб сайта на Freightlink ще ви дадат информация за конкретни пристанища или просто ще ви покажат всички налични директни фериботи между две страни.

Ако все още се затруднявате, защо да не се свържете с екипа за обслужване на клиенти на Freightlink? Те са фериботни експерти и ще могат да ви дадат предложения въз основа на дългогодишния си опит или просто да ви насочат в правилната посока на нашия уебсайт.

След това зависи от вас да решите кое е най-ефикасно за вас. Може да предпочетете да хванете по-кратки фериботи маршрути и да шофирате повече мили, или може да решите, че е по-добре да хванете по-дълъг, по-скъп ферибот, за да не шофирате толкова много.

Страхотно! Знам какво искам вече. Каква е процедурата за резервиране?

Screenshot freight ferry booking tool on the website

Това е блестящо, че вече сте готови да резервирате първия си ферибот. Има няколко места, от които можете да започнете. Не е необходимо да създавате профил, но ако искате, можете да го направите на Freightlink.co.uk и да имате свои собствени данни за вход, както и достъп до всички наши функции като Track and Trace (Проследяване) и безплатна SMS референция.

Ако знаете конкретния маршрут, който търсите, просто отидете на "Фериботни маршрути" и изберете кой искате. След това можете да изберете деня и да следвате стъпка по стъпка процеса, за да изберете дължината на автомобила. На последната страница ще трябва да въведете регистрацията на превозното средство и ще можете да добавите връщане, ако желаете.

Ако току-що сте разбрали кои са страните между които ще пътувате, започнете от нашата начална страница. Можете да изберете стартовата страна и държавата ви на пристигане от полето "Търсене и резервиране" и след това да изберете дали искате да е двупосочно. Това ще ви покаже всички маршрути и можете да изберете коя от тях предпочитате. След това, както по-горе, следвайте стъпка по стъпка, за да изберете дата, дължина на автомобила и да въведете данните за автомобила си.

След като сте проверили дали всички ваши данни са верни и сте готови да платите, просто натиснете завършете поръчката, където ще можете да въведете вашите лични данни и да направите плащането с кредитна карта. Когато направите това, ще получите страницата за потвърждение на резервацията на Freightlink. Това е само потвърждение, че сте поискали резервация за ферибот при нас, а не вашия действителен фериботен билет.

Нашият екип за обслужване на клиенти вече е готов да обработи резервацията ви. В повечето случай за много от нашите най-популярни маршрути това ще бъде направено автоматично. След това ще получите вашата референция на резервацията и потвърждение на фериботния билет на вашия имейл.

Какво ще ми трябва за ферибота ? Typical cabin on a freight ferry

Много просто, за да се качите на ферибота , имате нужда от две неща:

  1. Паспорт или фото-идентификация. За всички фериботи извън Обединеното кралство и Ирландия ще ви е необходим валиден паспорт. Ако пътувате до британски острови (например остров Уайт), в Северна Ирландия или в Република Ирландия (от Обединеното кралство), тогава ще ви е необходима само валидна фотографска идентификация - препоръчваме ви шофьорска книжка.
  2. Вашата референция. Тя е на потвърждението за фериботния билет, за който ви изпратихме имейл.

Ако транспортирате опасни стоки или животни, ще ви трябва и допълнителна документация, която ги придружава.

Моля, не забравяйте да вземете и други документи, необходими за вашето продължително пътуване с вас, напр. застрахователни документи, митнически формуляри или документация за товара.

Каква е процедурата на пристанището?

Когато стигнете до пристанището, първо трябва да отидете на товарната проверка - където е приложимо. Винаги трябва да сте на кея минимум един час преди планираното време за заминаване. Има няколко маршрута, които изискват да сте там още по-рано, но ако това важи за вас, тогава нашият екип ще ви уведоми.

След това ще бъдете помолени да се наредите на опашка с останалите товарни автомобили, за да се качите на борда. След като сте на борда, екипажът ще се погрижи за вас и ще ви насочи към вашата каюта, където е възможно.

При пристигането си на местоназначението ви ще бъдете помолени да се върнете в автомобила си и след това да шофирате към изхода на кораба. След това можете да продължите пътуването си.

Докато сте на пристанището и на борда на кораба, ще ви помолим да следвате всички инструкции на членовете на персонала на фериботната компания, пристанището и бордовия екипаж. Това ще помогне на процеса да работи ефективно и ще поддържа безопасността на всички пътувания.

Мисля, че това ми изяснява основните неща, но имам още няколко въпроса!

Защо не разгледате секцията ни с често задавани въпроси? Това обхваща голямо разнообразие от въпроси, които са ни зададени в преди, и много въпроси, които клиентите имат. Ако не можете да намерите отговора на вашия въпрос, свържете се с екипа за обслужване на клиенти и ще ви помогнат.

Потърсете и резервирайте

Чет., 8 Юни 2023
Пет., 9 Юни 2023
Нужда от помощ?