truck on road

Не сте обезопасили автомобила си? Може да се сблъскате с глоба до £6000 или повече

Наскоро правителството на Обединеното кралство обяви серия от промени в схемата за граждански наказания за нелегални влизащи лица (Clandestine Entrant Civil Penalty Scheme), които ще засегнат шофьори, фирми и превозвачи в цяла Европа.

Ето какво трябва да знаете.

Сигурни превозни средства охраняват границите

През финансовата 2021-2022 г. Министерството на вътрешните работи съобщава, че е имало повече от 3800 случая на нелегални мигранти, открити скрити в превозни средства, които пристигат в Обединеното кралство.

За да се насърчат шофьорите да обезопасяват превозните си средства правилно, санкцията за транспортиране на нелегално влизащи в Обединеното кралство лица беше увеличена от £2000 на £10 000 на мигрант.

Междувременно превозните средства, за които се установи, че не са били правилно обезопасени, все още могат да бъдат глобени до £6 000 на отговорно лице (с максимална обща санкция, платима от всички отговорни лица от £12 000) в случаите, когато не са открити тайни влизания.

Научете повече за новото законодателство на правителството на Обединеното кралство

Промените, които трябва да се състоят в понеделник, 13 февруари 2023 г., бяха посрещнати със сериозна критика. За съжаление, дори в случаите, когато шофьорите могат да докажат, че са се опитали да осигурят напълно превозните си средства, пак може да им бъде начислена пълната глоба от £10 000.

Поради тази причина може би никога не е било по-важно за шофьорите да гарантират, че обезопасяват правилно превозните си средства.

Как трябва да защитите автомобила си?

Има 3 основни стъпки, за да гарантирате, че вашият автомобил е защитен. Колкото и да е странно, обезопасяването на автомобила е само първото.

  1. Когато превозното средство се товари, водачът/ите трябва да се уверят, че е обезопасено.
  2. Когато се товари, водачът/ите трябва да проверят автомобила си за признаци, които биха могли да показват неоторизиран достъп.
  3. По време на пътуването водачът/ите трябва да водят отчет за всички проверки за сигурност.

За да научите повече за обезопасяването на вашия автомобил, вижте нашето специално ръководство

Още веднъж, тези промени ще влязат в сила официално от 13 февруари 2023 г., но ние ще ви държим в течение с всички допълнителни промени.

Hauliers who are given penalties for an unsecured vehicle may be able to have these fees redacted, provided that th

Превозвачите, на които са наложени санкции за необезопасено превозно средство, може да могат да редактират тези такси, при условие че са част от Схемата за акредитация на граждански санкции (Civil Penalty Accreditation Scheme) Можете да кандидатствате за включване в схемата тук.

27 Февруари 2023

Потърсете и резервирайте

Вт., 16 Апр. 2024
Ср., 17 Апр. 2024
Нужда от помощ?