Tesla Semi HGV

'Tesla Semi' променя ли играта за транспортната и логистична индустрия?

Tesla Semi - производството на изцяло електрическото камионно превозно средство със способност да измине 500 мили се очаква да започне през 2019 г.

Изпълнителният директор на Tesla Елън Мъск представи камиона в Hawthorne California, с възможност за ускорение от 0-60 мили в час за 5 секунди. Напълно натоварен с 36 тона товар, камионът може да удари 60 мили в час за 20 секунди, което удря дизеловите си конкуренти с около 40 секунди.

Мъск твърди, че системите за оползотворяване на енергията на камиона са способни да възстановят 98% от кинетичната енергия на батерията. Новото високоскоростно зареждащо решение, наречено Megacharger, ще зареди 400 мили в рамките само на 30 минути. Това може да бъде инсталирано в пунктовете за тръгване или пристигане, подобно на съществуващите компресори, които могат да се намерят в бензиностанциите.

Tesla се въздържа от задълбочаване на детайлите относно задвижването и акумулатора, но предостави подробности за усъвършенстваната автономна технология. Бордовите сензори ще открият нестабилност, ще регулират въртящия момент, изпратен на всяко колело, и ще задействат независимо спирачките. Освен това камерите около тях ще намалят 'слепите' места, като предупреждават шофьорите за опасностите и препятствията за безопасността. Камионът също така въвежда нова обогатена система на автопилота с аварийно спиране, водене на лента, предупреждение за заминаване от лентата и записване на събития.

Наред с всички предимства, свързани с производителността и безопасността, Елън Мъск също така подробно описва огромните спестявания, които могат да бъдат направени чрез избор на електричество.

Той твърди:

"Собествениците могат да очакват спестявания от $200,000 или повече за един милион мили въз основа само на разходите за гориво".

Справедливо е да се каже, че не всеки, който работи в тази индустрия, е напълно убеден от появата на електрически камиони все още. - Members of TruckNet UK have some interesting comments about the new developments.

Можете да резервирате Тesla Semi сега за $ 5000, като производството трябва да започне след по-малко от две години.

09 Април 2018

Потърсете и резервирайте

Нед., 9 Май 2021
Пон., 10 Май 2021
Нужда от помощ?