Генератор на Пристанищни пропуски (Port Pass) на Freightlink

Представяне на НОВИЯ генератор на Пристанищни пропуски (Port Pass) на Freightlink

Освен пълна митническа документация и Entry Summary Declaration, се изисква пристанищен пропуск (Port Pass) за много маршрути между Великобритания и ЕС. Няма да ви бъде разрешен достъп до пристанището, без те да бъдат напълно завършени.

Пристанищният пропуск (Port Pass) е Goods Movement Reference (GMR) във Великобритания и Северна Ирландия, Pre-Boarding Notification (PBN) в Република Ирландия и logistics envelope (логистичен плик) във Франция. Това също е система за одобрение за Нидерландия (Portbase).

Можете да генерирате Пристанищен пропуск (Port Pass) с генератора пристанищни пропуски (Port Pass Generator) на Freightlink. Разгледайте нашето кратко видео, за да видите колко лесен е процесът.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ГЕНЕРАТОРА НА ПРИСТАНИЩНИ ПРОПУСКИ (PORT PASS GENERATOR )

  1. От екрана с подробности за резервацията изберете „да“ в „Искам да използвам Freightlink за генериране на моите пристанищни пропуски“. Моля, имайте предвид, че за някои маршрути генераторът на пристанищни пропуски (Port Pass Generator) трябва да се използва за получаване на одобрение за пътуване, така че тази опция няма да е показана.
  2. Също така потвърдете, че вие (или трета страна) ще попълвате митническата декларация и ENS (Entry Summary Declaration), като поставите отметка в квадратчето.
  3. След като резервацията ви бъде потвърдена, ще бъдете подканени да завършите подаването на вашия пристанищен пропуск в Port Pass Generator.
  4. За да направите това, ще ви трябват попълнените митнически декларации.
  5. След като потвърдите маршрута си, изберете „започнете“ и добавете своя MRN за вашата резервация. Ако имате няколко MRN за едно зареждане, изберете бутона „добавяне“, за да ги включите. Моля, имайте предвид, че на някои маршрути също се изисква допълнителна информация като ENS MRN, вид на документа и брутно тегло.
  6. След като вашият MRN бъде подаден и валидиран от съответната пристанищна система, ще получите референтния номер на пристанищния си пропуск за вашето пътуване в таблото за управление на пристанищни пропуски и по имейл.

март 2023 г

  • Добавени са GMRs, предлагащи опция „Oral and By Conduct“.
  • Баркод на пристанищен пропуск за сканиране при регистрация, добавен към таблото за управление на клиента
  • Поправки на грешки и други дребни подобрения