Наръчник за обезопасяване на превозните средства & товара на фериботи

По време на лоши метеорологични устройства, превозните средства и товара изпитват изключително високи нива на движение. За да избегнете изпадането на товара от трейлъра, целият товар трябва да бъде обезопасен върху трейлъра. Най-важното нещо е да се уверите, че превозваните стоки са правилно позиционирани и обезопасени, както изисква оператора, с който пътувате.

Списък за проверка при обезопасяване на товар

  • Товара, превозван в трейлъра, трябва да бъде обезопасен към леглото
  • Всички тежкотоварни автомобили, камиони и трейлъри трябва да разполагат с достатъчно точки за закрепване
  • Покривалото трябва да бъде затворено преди плаване
  • Каишите и въжетата за укрепване трябва да бъдат проверени от шофьора преди да остави трейлъра
  • Непридружаваните трейлъри трябва да използват отделна подпора на рамковият мост и точка на упора, а не да използват краката за паркиране, които не могат да устоят на натиска на товара и трейлъра по време на морски условия
Брутен товар на превозно средствоМин бр. Пръстени за укрепване от всяка страна
3.5t ≤ БТПС ≤ 20t2
20t < БТПС ≤ 30t3
30t < БТПС ≤ 40t4

Приемливи точки за укрепване

acceptable lashing points diagram

Подпора на рамков мостtrestle pointКраката за паркиране не могат да устоят на натиска на товара и трейлъра по време на морски условия. Поради тази причина се използва подпора за рамковия мост, така че краката да не докосват палубата на кораба. Подпората на рамковият мост е стоманена ламарина, заварена на шасито на ремаркето.
Пръстени за укрепванеlashing pointsЗа предпазване на превозното средство от местене, докато е в морето, ремаркето е укрепено посредством вериги. Всички непридружени ремаркета трябва да имат поне 8 пръстена за укрепване, за да се предпазят от движение.

acceptable lashing points

Правила на оператора

Правилата могат да се различават между операторите, въпреки че всички те обикновено помагат за едно и също нещо и спазват международните разпоредби за безопасността на морския транспорт, има специфични начини, по които някои оператори искат от вас да укрепите превозното си средство или изискват точки за обезопасяване като:

Stena Line

Когато сте на борда на ферибот на Stena Line, те изискват да спазвате препоръките, зададени в Code of Safe Practice for Cargo Stowage and SecuringКодекс за безопасна практика при подреждане и укрепване на товари (CSS Code). Това изисква всеки камион (включително и полуремаркетата, без тракторите) да бъде оборудван с поне четири одобрени скоби за сигурност/ферибот от всяка страна на превозното средство. Това дава сигирност, че товара е обезопасен на палубата по сигурен и подходящ начин за превоз по море.

Polferries

Полуремаркетата трябва да бъдат оборудвани със сертифицирани пръстени за морски транспорт или заводски дупки за затягане на куките на коланите за укрепване. Ако това не е изпълнено, оператора е принуден да закачи товарите за структурата на рамката на полуремаркетата, което в някои екстремни случаи може да доведе до увреждане на структурата на полуремаркето.

Unity Line

Товара трябва да бъде разпределен равномерно по цялото полуремарке, което от своя страна трябва да бъде оборудвано с куки за укрепване, а за останалото се грижи екипажа. Максималната височина на полуремаркетата е 4.2m.

TT Line

Допускат се превозни средства само с места за укрепване. Това правило се прилага не само за превозни средства, които превозват опасни стоки. Препоръчва се обезопасяването на товарите независимо от времето, за да се осигури оптималната сигурност на ферибота.

Не сте сигурни за изискванията за укрепване и подпората на рамковия мост? Свържете се с нашия екип по поддръжка чрез чат на живо, имейл или телефонно обаждане на +44 (0) 1772 368246.