Flexi билет

flexi ticketЗнаем, че вашите фериботни планове могат да се променят в даден момент поради закъснения, промени в работата и т.н. Като добавите нашия Flexi билет, можете да имате гъвкавостта и спокойствието, че можете да правите промени в резервацията си без допълнително заплащане*.

Какво се случва, ако...?

cancel my ferry booking

Искам да анулирам фериботната си резервация

Без Flexi Билет

С Flexi билет

Ще имате право на възстановяване на сумата за вашия билет за ферибот, предмет на такса за анулиране от 30£ / 35€ при поискване. Всички приложими такси за късно анулиране от фериботния оператор ще бъдат таксувани в допълнение към това. В някои случаи това може да се равнява на до 100% от първоначалната такса.

Ще получите пълно възстановяване на цената на вашия билет за ферибот минус всички приложими такси за анулиране от фериботната компания. В някои случаи това може да се равнява на до 100% от първоначалната такса.

don't turn up for ferry sailing

Не се явявам за моето плаване с ферибот

Без Flexi билет

С Flexi билет

Преминаването ще бъде таксувано изцяло

Ще получите пълно възстановяване на цената на вашия билет за ферибот минус всички приложими такси за неявяване от фериботната компания. В някои случаи това може да се равнява на до 100% от първоначалната такса.

change my ferry booking

Искам да променя някои подробности от фериботната си резервация

Без Flexi билет

С Flexi билет

Административна такса от 20£ / 25€ ще бъде таксувана за всяко изменение. Това е в допълнение към всяко увеличение на цената на фериботния билет, причинено от тази промяна. Таксуваните изменения включват, но не се ограничават до:
 • Подробности за превозното средство (включително вид и дължина, но с изключение на регистрационния номер)
 • Дата или час на отплаване (по неотворени билетни маршрути)
 • Маршрут или оператор
 • Промяна на данните за пътниците

Всички промени са безплатни – подлежат на евентуални увеличения на цената на фериботния билет.

Измененията включват:

 • Подробности за автомобила
 • Дата или час на отплаване
 • Маршрут или оператор
 • Промяна на данните за пътниците

* Правила и условия на Flexi билета

 1. Flexi билетите се таксуват на цена от 5£ /6€ на преминаване
 2. Flexi билети се предлагат при всички оператори, с изключение на Eurotunnel VP (Vans on Passenger), който не подлежи на промени.
 3. Когато оператор начислява такси за неявяване или късно анулиране, вие пак ще носите отговорност за тях в случай, че не се явите за резервирано преминаване или за късно анулиране (съгласно правилата и условията на оператора), дори ако е закупен Flexi билет. Стойността на таксата за неявяване или късно анулиране ще бъде приспадната от всяко възстановяване. Вижте таксите за неявяване и късно анулиране
 4. Flexi билетите не могат да се добавят след закупуване
 5. Flexi билетите не подлежат на възстановяване
 6. Всяко преминаване, което е отменено по причини извън контрола на клиентите, ще има право на пълно възстановяване на сумата, дори ако не е закупен Flexi Ticket
 7. Такси за изменение, което не е Flexi, няма да се начисляват на пресичания, които са променени по причини извън контрола на клиента
 8. Все още ще носите отговорност за всички такси, свързани с промяната на вашата резервация – например, ако преминете към по-скъпо плаване, допълнителните разходи все още ще трябва да бъдат платени
 9. Ако промените резервация, избирайки по-евтино плаване и не сте платили за Flexi-билет, ние няма да ви таксуваме допълнително от стойността на първоначалната резервация, при условие че това е първата и/или единствената поправка.
 10. Flexi билетите са валидни до момента на отплаване
 11. Не могат да се държат пари по сметката за бъдещи резервации

Ако имате въпроси относно нашия Flexi Ticket, говорете с нашия екип за обслужване на клиенти.

*Актуализирано на 11.01.2022 г