Eurotunnel Freight logo

Актуализация на Eurotunnel Freight – Важно съобщение: Корекция на стойността на електроенергията (EVA)

Както знаете, нашите товарни совалки се захранват от електричество, което Ви предоставя възможно най-екологичния вариант да пресечете Ламанша за вашите камиони и стоки. Досега ни предпазваше от колебанията в цената на петрола.

Ситуацията се промени напоследък с рестартирането на икономиките и още по-скоро с настоящата нестабилност в Източна Европа. Цената на бензина никога не е била толкова висока и всички енергии сега виждат рязко покачване на цените, включително електричеството.

Цената на нашето електричество се е увеличила значително: докато средната спот ставка за електроенергия беше 32 €/MW през 2020 г., тя се покачи до 109 €/MW през 2021 г., което е огромно увеличение за нашите текущи разходи.

Ние знаем как сте повлияни от повишаването на цените на горивата във вашите собствени операции. Фериботите, използващи изкопаеми горива, също усещат въздействието и преди няколко години въведоха механизъм, наречен BAF, за да коригира нарастването на разходите за енергия. Въпреки че досега успяхме да избегнем подобна мярка за нашата услуга, в настоящия контекст вече не е възможно да поемем пълните допълнителни разходи за електроенергия за транспорт.

От 1 април 2022 г. към вашата фактура ще бъде добавена корекция на стойността на електроенергията (EVA), отделена от цената за преминаване, така че да можете да я предавате по-лесно на клиентите си, както правите за вашите собствени горивни елементи. Стойността му ще бъде една и съща за всички превозни средства по всички сметки при 10€/9£ на преминаване за всички превозни средства от 7,5 м нагоре и 5€/5£ за превозни средства с по-малък размер. Моля, уведомете вашите екипи и счетоводни служби за тази промяна в бъдещи фактури, както е посочено на https://www.eurotunnelfreight.com/fee.

Този EVA ще бъде валиден до следващо нареждане. Предвижда се да остане на това ниво през следващите няколко месеца, стига контекстът да не се влоши. Ще се постараем да ви дадем един месец предизвестие, ако трябва да променим стойността му в бъдеще. Ние също така ще търсим всяка възможност за намаляване или спиране на EVA, ако ситуацията с цените на енергията се подобри.

Ние сме много наясно, че това не е приятна промяна и направихме всичко възможно, за да избегнем необходимостта от въвеждане на тази корекция. Сега сме принудени да прибегнем до тази мярка, за да продължим да ви предоставяме качествената услуга, която очаквате, когато използвате Eurotunnel Le Shuttle Freight. EVA е нашият еквивалент на BAF на фериботите, макар и на значително по-ниско ниво.

Благодарим ви за разбирането и за доверието, което продължавате да имате в нашите услуги.

Eurotunnel Freight

14 Март 2022

Потърсете и резервирайте

Нед., 10 Дек. 2023
Пон., 11 Дек. 2023
Нужда от помощ?