credit card padlock

Задълбочено установяване на идентичността – Всичко, което трябва да знаете

Задълбоченото установяване на идентичността (SCA) е нова регулация в платежната индустрия, която влиза в сила от 14-ти Септември 2019. Тя изисква от издателите на карти да използват няколко метода за установяване на личността на клиента при извършване на плащания. Целта е да се въведе сигурност при плащанията и да се намалят онлайн измамите.

От месец септември, издателите на карти ще трябва да използват два различни метода за установяване че клиента е този, за когото се представя.

Какво представлява Задълбоченото установяване на идентичността?

ЗУИ Ви позволява да използвате различни методи за установяване и потвърждаване

  • Нещо, което клиента знае (напр. парола или отговор на въпрос за сигурност)
  • Нещо, което клиента има (напр. токен или известие с натискане, изпратено до телефона на клиента)
  • Нещо, което клиента е (напр. пръстов отпечатък или разпознаване на лицето)

За да е успешно едно плащане, транзакцията трябва да използва два от трите метода.

Нашият вход за плащане използва 3D Secure 2 (познато като Verified by Visa или Mastercard SecureCode) за да е в съответствие с тази нова регулация. По време на завършването на плащането, входа за плащане ще поиска от потребителя да предостави допълнителният метод за удостоверяване и транзакцията ще се счита за успешна само в случай, че той завърши удостоверяването успешно.

Freightlink е Готов!

Във Freightlink гледаме много сериозно на онлайн измамите. Ние успешно обновихме платежните си системи за да могат да работят с 3D Secure 2. Също така те ще продължат да поддържат и 3D Secure 1.

Ако имате въпроси, свързани със Задълбоченото установяване на личността и 3D Secure 2, моля обърнете се към издателя на дебитната/кредитната Ви карта.

05 Септември 2019

Потърсете и резервирайте

Съб., 24 Февр. 2024
Нед., 25 Февр. 2024
Нужда от помощ?