Port of Dover

Как да решим проблеми като Брекзит и митниците?

С всички последни дискусии за Brexit във връзка с промените в митническите процедури, Freightlink решиха да внесат пояснение. Като се има предвид, че около 60-70% от товарите влизат в Обединеното кралство през Доувър, анализът ни на проблема с митниците се фокусира върху този много важен маршрут.

EU Customs Union Post-Brexit flow chartМного е вероятно всички промени да имат най-голямо влияние както в Доувър, така и в Фолкстоун, където е най-големия обем трафик и вероятно най-малкото пространство на разположение за превозното средство.

Ние не се считаме за митнически експерти (но ние сме водещият агент за фериботи в Обединеното кралство!), но основната ни цел беше да се опитаме да определим къде могат да бъдат поставени 'точките' в нова митническа процедура. Изтеглете графиката ни за митническия съюз "Пост-Брексит" в ЕС

Настоящите митнически процедури в Обединеното кралство отнемат време, изискват много експертни познания и разчитат на потоци от данни, които са добре проверени предварително, за да позволят изчистване. След Brexit, съществуващите процедури просто няма да работят със скоростта и обема на превозните средства, пътуващи по маршрутите Доувър и Фолкстън. Необходимо е също да разгледаме не само професионалните превозвачи, които вече имат достъп до митнически агенти и ги използват за експортиране на документи, а "малката армия" от куриери и малки производители. Колективно, те пренасят огромни количества товари през Доувър без никакво или много малко познаване на митничестките изисквания. Съществуват и превозни средства, превозващи товари чрез пътнически билети, които пристанищата ще бъдат задължени да обработват чрез митнически канали на товарни билети.

Ако приемем (и ние оценяваме, че това е голямо предположение), че в новата сделка, в новия процес, се прилагат нулеви тарифи:

  • трябва да се съсредоточи върху събирането на данни
  • трябва да са достъпни, лесни за използване и възможно най-отворени за бизнеса, за да въвеждат информация за продукта
  • трябва да осигури безпрецедентно ниво на скорост, за да позволи плавен транзит

Ако новата митническа процедура може да 'кракне' маршрутите Фолкстън / Доувър към Кале, то всички останали маршрути трябва да бъдат като лек бриз.

Изтеглете графиката ни за митническия съюз "Пост-Брексит" в ЕС

11 Юли 2018

Потърсете и резервирайте

Ср., 27 Окт. 2021
Чет., 28 Окт. 2021
Нужда от помощ?