VW Crafter Van

Купуване на употребяван ван за куриерска работа

Когато търсите да закупите употребяван ван за куриерска работа, може да бъде трудна задача. В действителност не е толкова сложно!

Да знаете разстоянието

Ако доставяте само малки пратки на местно ниво, ще се нуждаете от по-малко превозно средство, което е проектирано за лесна маневреност около оживените градове и малките къщи. Въпреки това, ако пътувате в страната или в Европа (на ферибот с Freightlink може би), ще се нуждаете от по-голям модел, който може да пътува на дълги разстояния с тежък товар. Това включва правилните конски сили и горивната ефективност, които ще ви отведат от една дестинация към друга. Купуването на ван, който не е подходящ за вашата работа, просто ще доведе до едно нещо - празни джобове.

Да знаете марка и модел

По-големият не винаги е по-добър! След като сте установили какъв тип ван е най-подходящ за вас и вашия товар - всичко е зависи от вида. Уверете се, че правите проучване и кои марки са най-добри; попитайте колега или приятел, научете онлайн или дори по-добре, следвайте нашия прост наръчник

Топ малки микробуси от 2018 година: (Добро за местно и регионално използване)

Ford Transit Connect

Ford Transit Connect

Носителят на наградата WhatVan Small Van за 2018 година и британския полицейски ван по избор, малкият брат на класическия Транзит не е най-красивият, но има блестяща репутация за икономическа и пътна достоверност. Наскоро представихме новия модел в статията ни "8 Нови търговски ванове за 2018".

Подобно на много от своите конкуренти, Connect предлага различни дължини на товара с различни модели, даващи до 4м2 товарно пространство и способността да носят около 1000 кг.

Петролът ECOBoost осигурява разумен разход на гориво при 50.4mpg, но производителността страда. Дизеловият двигател с обем 1.5 литра TDCi би бил добър стандартен избор с капацитет между 58.9 и 68.9 mpg.

Всички Connect-и предлагат резервоар за гориво с обем 60 л, който позволява дълъг интервал между зарежданията, и се препоръчва сервизиране всяка година или на всеки 20 000 мили.

Fiat Professional Fiorino

Fiat Professional Fiorino

Тази година бе подгласник и носител на наградата от последните години - Fiorino се смята за най-добрият ван за ексклузивна градска употреба.

Компактното му тяло е най-малкият модел, който Fiat предлага и дава възможност за плавна маневреност около градовете и ветровитите селски пътища. С размери до 2.8 м3 със смъкната седалка на пътника (2.5 м3 товарно пространство) и товароносимост до 660 килограма, измамно малък ван предлага повече товарно пространство в сравнение с автомобилния товарен автомобил с размери, като Fiesta-van или Корса-ван.

Моделите включват стандартен 1.4 л двигател способен на 64.2 mpg, като версията ECOjet предлага зашеметяващото 72.4mpg !

Обслужване за Fiorino се препоръчват на всеки 21 000 мили.

Топ големи ванове от 2018 г. - Добри за дълги и междуконтинентални пътувания с ферибот

Iveco Daily

Iveco Daily

Победител в наградата "Голям ван" 2017, Daily е наличен с двигатели от 2.3l и 3.0l. Той е един от единствените микробуси на пазара, предлагащи отделно шаси и тяло - това позволява по-тежки товари да се носят като камион с много по-голям размер. Този звяр предлага огромен капацитет от 7 тона или максимален обем натоварване от 20 м3. Той остава несравним с всеки друг ван на пазара.

По-новите модели на Daily позволяват икономия на гориво до 12% в сравнение с предшествениците си. Въпреки това, Iveco е далеч от най-икономически изгодния ван на пътя. С до 40 mpg, наличният обем за товара прави това най-голямата характеристика за ван.

Mercedes Sprinter

Mercedes Sprinter

Един от най-дългите модели на пазара, "Sprinter" предлага голямо разнообразие от възможности за превоз на големи товари. С обем на товара до 17 куб. М и диапазон от 5,5 тона, Sprinter предлага впечатляващи възможности за товарене.

Той също така е почитан с неговите функции за безопасност. Този модел е известен като най-добрият ви приятел по време на дълги пътувания. По-новите модели предлагат самопочистваща камера за заден ход и сензор за дъжд, а дори и по-старите версии се предлагат с четири точкови паркинг сензори и подсилена кабина.

Докато това дава представа за някои от стотиците микробуси на пазара, е много важно да направите свое собствено проучване за това, какъв вид ванове е най-добро за вас.

Да знаете изискванията си

Вие сте единственият човек, който ще управлява този ван, затова се уверете, че всички ваши приоритети са изпълнени предварително. Решете какво е важно за вас; Дали е -

  • Ефективност на горивото?
  • Функции за безопасност?
  • Управление?
  • Товароносимост?
  • Маневреност?
  • Червения цвят?

Фактът, че купувате употребяван ван, не е причина за компромис. Колкото по-щастливи сте с покупката си; толкова по-вероятно е да имате хубаво пътуване.

Да знаете бюджета си

Щом установите предпочитания от вас модел, разумно се доближавайте до цените. Не се разорявайте, ако купувате десетгодишен Fiesta-van на цената на Citroen Relay от '64. Като алтернатива, бъдете предпазливи от "кражби". Дори ако ван с няколко хиляди лири по-малко от конкурентите му изглежда блестяща сделка, вероятно има причина да е толкова евтина. Ще бъде по-добре да плащате стандартна пазарна стойност за добър бегач, отколкото да получите ван за няколкостотин по-малко и да се налага да разпръсквате хиляди в неочаквани разходи (най-често срещаните изненади).

Да знаете своя търговец

Бъдете онлайн или лично, уверете се, че купувате вашия ван от реномиран източник. Потърсете добре познат продавач, който може да ви покаже произхода на микробуса. Ако решите да купите онлайн, уверете се, че е от официалния сайт с добри отзиви. Ако решите да купите вашето превозно средство от продавач на Ebay или Gumtree, НИКОГА, НИКОГА не давайте пари, докато не сте видели микробуса, начина на шофиране и сте уверени от възможностите му. Нямате представа какво купувате от кратко описание и няколко снимки онлайн.

vintage car

Да знаете вашето превозно средство

Никога не се съблазнявайте с голяма или добра репутация. Всеки ван е индивидуален и има свои собствени особености и недостатъци. Преди да закупите ван, ВИНАГИ отидете и го посетете и го вземете за тестово шофиране. Ако ви откажат си тръгнете. Никой реномиран продавач, който няма какво да крие, би отказал на потенциалния купувач шанса за преглед и тест. Ако не сте сигурни, помолете някой да отиде с вас. Допълнителен чифт очи винаги помага.

Винаги извършвайте проверка на три точки:

1. Визуална проверка

Съмнителния външен вид може да показва проблеми с автомобила.

Боята

Проверете външността на вана, както се очаква. Макар че малките ръжда или вдлъбнатини могат да бъдат само знак за обща износеност, те също са показател за това, доколко добре е обгрижван ванът и дали има някакви структурни проблеми. Общите места, които трябва да се гледат, са под арките на колелата и около рамката на вратите - ако се спукат при лек натиск, това може да означава корозия в рамката. Също така вижте каквито и да било повреди в боята, тъй като това може да означава, че е извършена някаква работа. Проверете това както с притежателя, така и с дневника на сервизната история на превозните средства, за да се уверите, че този ремонт е регистриран.

Интериор

Интериорът е също толкова важен, колкото и екстериора. Уверете се, че вътрешността на кабината е в добро състояние. Прекомерното увреждане по интериора спрямо броя на километрите, може да означава, че километража е променен. Уверете се, че всички прозорци и светлини работят. Всички проблеми биха могли да означават, че има проблеми с електричеството на микробуса. Защитата на предпазния колан и заключващия механизъм може да доведе до проблеми с безопасността. Също така, ако има индикатори на таблото за управление, това може да означава, че предстоящата повреда на автомобила.

2. Проверка

Всичко е в производителността . Ако нещо не работи както трябва; има причина.

Светлини

Уверете се, че всички светлини на автомобила работят. Ако премигват и/или са по-тъмни от очакваното, това може да означава, че има проблем с цялостното електрическо здраве на микробуса.

Окачване

Ако натискате ъгъла на вана и той отскочи, това означава, че амортисьорите трябва да са в добра форма. Едно тестово шофиране трябва да премахне всякакви притеснения.

Климатизация и отопление

Ако микробусът има климатик, проверете дали работи при всички настройки на захранването и не създава прекомерен шум. Уверете се, че проверявате всички отвори на нагревателя.

Спирачки

На тестовото ви шофиране проверете възможностите за спиране на превозното средство в различни среди; както гладко, така и рязко. Също така, проверете за подозрителни шумове.

3. Проверка на външните белези

Гуми

Гумите ви са единственото нещо между вас и пътя. Уверете се, че сте проверили всичките си гуми, включително резервните. По грайвер по малък от 1.6 мм е незаконно в Обединеното кралство. Те трябва да бъдат без повреди. Ако не са такива, това може да доведе до проблеми с управлението или спирането.

Двигател

Вашият капак трябва да е студен, преди да стартирате автомобила. Потърсете дим или необичайни шумове както при стартиране, така и при задвижване на микробуса. Това може да покаже повреда на двигателя.

Упраеление

Когато карате микробуса, уверете се, че кормилното управление е незабавно и отзивчиво. Всяко изоставане или треперене може да се дължи на проблеми.

Да знаете историята

Винаги проверявайте подробностите за вана с онлайн базата данни на DVLA. Уверете се, че цялата информация съответства както трябва.

Също така, никога не купувайте ван без доказателство за пълна сервизна история с удостоверяване на извършената работа. Неизпълнението може да доведе до неочаквано разпадане. Още по-лошо е, че полицията би могла да почука на вратата ви, за да ви попита защо имате ван с фалшиви номера или защо притежавате ненадеждно или откраднато превозно средство.

Ако някога сте се съмнявали, консултирайте се с приятел или колега с опит, за да направите добра покупка.

Приятно шофиране!

06 Март 2018

Потърсете и резервирайте

Нед., 9 Май 2021
Пон., 10 Май 2021
Нужда от помощ?