Kent Access Permit

Разрешение за достъп в Кент - Санкции за неспазване

UPDATE 20/04/2021

"The following services closed on 20 April 2021:

  • Apply for a Kent Access Permit (KAP)
  • Check an HGV is ready to cross the border

You do not need a KAP to enter Kent."

gov.uk/check-hgv-border


За да пътуват през Кент до пристанището на Дувър и терминал Фолкстоун, водачите на тежкотоварни автомобили (в превозни средства над 7,5 тона) ще трябва да притежава Kent Access Permit (KAP) от януари 2021 г. Това разрешение ще бъде получено само от шофьори, които са предоставили цялата правилна документация, необходима за движение на товари в пристанището.

Ще можете да разберете дали разполагате с цялата правилна документация, като използвате новата услуга ‘проверете HGV”. Това разрешение ще бъде достъпно само за 24 часа.

Както при всяко разрешително, има санкции, ако нямате такова. Свързахме се с правителството на Обединеното кралство, за да разберем повече за глобите за неспазване

  • Както полицията в Кент, така и DVSA ще имат правомощието да наложат фиксирана глоба от £ 300 за неспазване на проверките за гранична готовност (и наличието на KAP)
  • Както и при други глоби, издадени за неспазване на ограниченията за движение или за неспазване на инструкции от служител по движението, глобите за липса на валиден KAP ще бъдат налагани, като се използват известия за фиксирани наказания за шофьори на тежки превозни средства в Обединеното кралство и известия за депозит за финансови санкции за чуждестранни шофьори
  • Обикновено се очаква глобите да се плащат на място, въпреки че британските шофьори ще имат до 28 дни да платят, ако е необходимо
  • Чуждестранните шофьори не могат да забавят плащането. Ако шофьор откаже да плати (независимо дали е шофьор от Обединеното кралство или ЕС), неговият тежкотоварен автомобил може да бъде спрян от движение.

Правителство на Обединеното кралство

Freightlink ще може да уреди вашето разрешение за достъп до Кент вместо вас. Просто ни предоставете необходимата документация и ще може да продължите. Очаквайте повече подробности скоро.

23 Ноември 2020

Потърсете и резервирайте

Ср., 1 Дек. 2021
Чет., 2 Дек. 2021
Нужда от помощ?