petrol station

Цените на горивата за превозвачите и куриерите се удрят рекордни нива за четвърти път тази година

В края на юли се наблюдаваше още повишение на цената на горивата, което доведе до нарастващата несигурност за превозвачите и куриерите за цените на бензина и дизела за останалата част на 2018 г.

Цените на битовите горива са се увеличили от началото на годината, като може да се видят някои от най-високите разходи от началото на хилядолетието. Цените на петрола достигнаха средна цена от 1,29 паунда.

Тъй като през юли е нараснал с още 1p / литър, сега цената на шофьорите е около 70 паунда, за да запълни бензиновия автомобил за семейни нужди и приблизително 72 лири за подобен дизелов модел.

Докато цените са се увеличили само незначително, цените на горивата през юли са повишили темпа на инфлацията за пръв път тази година след няколко месеца на спад в растежа на заплатите.

Различните части на страната изпитват повече свиване от други, като много области се увеличават до около 1,30 лири / литър. Това води до предупреждения, че инфлацията може да остане значително над целта на Bank of England за 2% за останалата част от годината.

Джон Хоусуърт, главен икономист в консултантската компания PwC, заяви, че скорошното падане на паунда би повлияло на цената на вноса и ще увеличи натиска върху бизнеса и потребителите.

Превозвачите и куриерите са сред най-тежко засегнатите от увеличаването на цените на горивата, добавяйки към вече силното свиване на печалбите.

Според говорителя на RAC Род Денис

"Нестабилността на цената на барел петрол и от друга страна цените на горивата на едро затрудняват определянето на това, къде биха могли да се стигнат следващите цени ... Резултатът е голяма несигурност относно това какво може да се случи с цените на горивата в Обединеното кралство през следващите седмици . "

Също така подчертаваме важността на предварителното планиране на маршрута и оптимизирането на вашите товари преди всяко пътуване, за да се избегнат ненужните разходи.

Междувременно прочетете нашата статия Как да плащате по-малко за гориво, когато дизела струва повече!

14 Септември 2018

Потърсете и резервирайте

Чет., 20 Ян. 2022
Пет., 21 Ян. 2022
Нужда от помощ?