Irish Ferries Logo

Irish Ferries съобщават за доставката на ферибота W.B.Yeats

През януари съобщихме за изграждането на W.B. Yeats в корабостроителницата Flensburger Schiffbau-Gesellschaft. Изграден с отчетени разходи от 144 млн. евро (около 129 млн. брит. паунда), Irish Ferries вече обявиха, че круизният ферибот е доставен и ще бъде готов за експлоатация през новата година.

W.B.Yeats е проектиран специално според екологичните разпоредби, за да осигурява в бъдеще оптимална консумация на гориво, като същевременно сведе до минимум свързаните с това разходи. С капацитет от 1800 пътници, съставен от 440 просторни кабини, включващи луксозни апартаменти и пространство на палубата, което може да побере 2 800 метра товари (165 товарни превозни средства) и допълнителна специална кабина с капацитет от 300 пътнически автомобила, той със сигурност ще поеме сезонното търсене.

Освен това гъвкавостта в дизайна позволява на ферибота да обслужва всички действащи маршрути на Irish Ferries между Ирландия, Франция и Великобритания, които също ще се придържат към спецификациите за клас на лед, които ще доставят набор от условия за ползването на фериботите.

Във връзка със съобщението, изпълнителният директор на Irish Ferries Имон Ротуел каза:

"Това е първата от двете нови сгради, поръчани от ICG с обща договорена инвестиция от 315 милиона евро. Вторият кораб се очаква да бъде доставен през 2020 г. Тази инвестиция ще увеличи туристическия и товарен капацитет за безпроблемните връзки от Ирландия до Великобритания и континента, които са важна част от туристическия достъп до Ирландия и до логистичната верига. ICG с нетърпение очаква значителни оперативни и финансови ползи след стартиране на планираните услуги на WBYeats през 2019 г."

Сега се планира въвеждането на W.B.Yeats в експлоатация с Ирландски фериботи и се очаква услугите да започнат по маршрута Дъблин <> Холихед в началото на януари 2019 г., преди да се премине към маршрута Дъблин <> Франция през март 2019 г.

07 Януари 2019

Потърсете и резервирайте

Съб., 24 Февр. 2024
Нед., 25 Февр. 2024
Нужда от помощ?