Обединеното кралство до Норвегия

Scandinavian ferry map

Най-популярният маршрут да пътувате до Норвегия с товарен ферибот в микробус или камион , предлага редовни плавания и гъвкавост.

Резервирайте ферибот до Норвегия

Доувър до Кале

Първо хващате ферибот от Доувър до Кале (Dover to Calais). Доувър до Кале с DFDS плава 10 пъти на ден, отнема 90 минути и е отворен билет, за да можете да пътувате на следващия възможен ферибот. После оттам пътувате през Германия и Дания до Хиртшалс в северна Дания. От там фериботите се движат два пъти на ден в Кристиансанд. Кристиансанд е на около 320 километра от Осло или на 460 километра от Берген.

Като алтернатива, вместо Доувър до Кале можете да опитате и Доувър до Дюнкерк (Dover to Dunkirk) или Фолкстън до Кале (Folkestone to Calais)

Имингам до Бревик

Immingham to Brevik freight ferry routeЕдинственият директен фериботен маршрут за товарен превоз от Великобритания до Норвегия минава от Имингам до Бревик (Immingham to Brevik) с DFDS Seaways. Предишните маршрути от Нюкасъл до Ставангер вече не работят. Пътуванията от Имингам до Норвегия пътуват два пъти седмично и отнемат до 36 часа. Бревик е на около 160 километра от Осло, така че този маршрут е с най-малък пробег и е идеален за камиони като дава възможността за почивка на борда, както и за непридружени ремаркета.

Този ферибот може да бъде най-скъп, но съоръженията на борда са отлични.

От Дания и Германия

Можете също да плавате до Норвегия от Дания и Германия, но има няколко възможности.

Това включва ферибота за товарни превози Хиртшалс до Ларвик (Hirtshals to Larvik) или от Фредриксшавн в Дания директно до Осло (Fredrikshavn to Oslo). Ларвик е по-добър вариант от Кристиансанд, ако отивате в Осло, тъй като той е само на около 130 километра.

freight ferry from fredrikshavn to osloМожете също да отидете от Кил в Германия до Осло (Kiel in Germany to Oslo), за да намалите времето за шофиране и да получите по-дълга почивка на борда на ферибота. Всеки от тези фериботи е идеален за комбиниране с билети Доувър до Кале, Доувър до Дюнкерк или Фолкстън до Кале.

Всички те ще намалят шофирането с няколко мили и ще ви позволят да получите почивка на борда.

Потърсете и резервирайте

Нед., 9 Май 2021
Пон., 10 Май 2021
Нужда от помощ?