Messina Harbour

Всичко, което трябва да знаете за моста Messina

Мостът Месина е висящ мост, който ще пресече пролива Месина и ще свърже Сицилия с континенталната част на Италия.

Поради многобройни препятствия и забавяния, проектът досега остава незавършен - но от този месец указът за моста Месина най-накрая е одобрен.

Указът, който беше одобрен от кабинета на премиера Джорджия Мелони, предвещава изграждането на дългоочаквания мост Месина.

Ако проектът се осъществи, мостът ще свърже Италия и Сицилия през пролива Месина и ще осигури удобна връзка Италия ⇄ Сицилия за шофьори и превозвачи.

Историята на моста през пролива Месина

Мина много време.

Римляните за първи път излезли с идеята да построят мост през протока Месина още през първи век сл. Хр.

През (почти) две хиляди години, изминали оттогава, много други политици, авантюристи и инженери са изразили подобни желания. В римско време идеята е била мостът да се построи от безкраен ред лодки и бъчви, които да бъдат вързани заедно.

Въпреки това Рим не е построен за един ден, нито ще бъде построен мостът на Месинския проток.

Както каза вицепремиерът и министър на инфраструктурата и транспорта Матео Салвини - ако проектът се осъществи, ще отнеме години, за да завърши, но може да създаде "десетки хиляди работни места" в процеса.

Междувременно за рентабилен транспорт през Месинския проток има само едно решение.

Транспорт между Сицилия и Италия?

Можете да го направите само за 50 минути с Bluferries.

С около 24 плавания всеки ден и билети за връщане, валидни за 60 дни, няма да искате да пропуснете. Всъщност по този маршрут се приемат и опасни стоки, и добитък.

Насладете се на безпроблемно транспортно изживяване, като резервирате вашите билети за товарен ферибот Италия ⇄ Сицилия при нас.

28 Март 2023

Потърсете и резервирайте

Съб., 24 Февр. 2024
Нед., 25 Февр. 2024
Нужда от помощ?