Hauliers create your own Safety and Security Declarations

Декларации за безопасност и сигурност - ключът за достъп до пристанищата от януари 2021 г

Скоро приключва преходният период. Знаем, че независимо от резултата от преговорите за сделката с ЕС, е изключително вероятно да бъдете задължени да подадете Декларации за безопасност и сигурност (SSD), когато пътувате до страни членки на ЕС след края на преходния период.

Какво представляват декларациите за безопасност и сигурност (SSD)?

SSD са начин за анализ на потенциалния риск за стоки, които се внасят или изнасят. Внесените стоки се нуждаят от ENS (Обобщена декларация за влизане), а изнесените стоки ще изискват EXS (Обобщена декларация за излизане). Тази информация ще отиде в съответната система за контрол на вноса (ICS).

Тези декларации ТРЯБВА да бъдат попълнени преди пристигането на пристанището. Изпращането на тези документи ще генерира референтен номер, който след това ще трябва да използвате, когато попълвате вашия GMR (Референция за движение на стоки/Goods Movement Reference), който ние наричаме Port Pass. Ако нямате това попълнено преди пристигането на пристанището, НЯМА да ви бъде разрешен достъп. Без пропуск няма пътуване!

Усложнения при декларациите за безопасност и сигурност

Понастоящем има различни правила за деклариране в зависимост от маршрута, който използвате. Декларациите за безопасност и сигурност (SSD) изискват поне деветнадесет части информация от митническата декларация (C88), които вносителят / износителят ще представи. Превозвачът или фериботната компания обаче отговаря за подаването на SSD, в зависимост от това къде отивате.

Truck at port

Ако пътувате с фериботна компания, която поема отговорността за изпращането на SSD, ще трябва да въведете цялата необходима информация в тяхната система за онлайн резервации и тяхната система ICS.

Ако обаче пътувате с френски или ирландски фериботен оператор, превозвачът ще отговаря за представянето на цялата необходима документация преди пристигането на пристанището. Както френските, така и ирландските оператори ще изискват различна информация и няма да можете да завършите процеса на резервация, докато всички данни не бъдат получени, обработени и не ви бъде даден референтен номер. Това означава, че процесът на резервация на ферибот ще бъде по-сложен от всякога.

Налична ли е помощ?

Случват се много промени и знаем, че това е допълнителен натиск, без който бихте могли да се справите.

За щастие нашите добри приятели в CustomsLink имат решение за SSD, което може да ви помогне да спестите време, стрес и пари.

CustomsLink има SSD Builder, който опростява процеса, позволявайки ви да поискате информация от вашия клиент, която ще ви помогне да попълните SSD дигитално. Също така CustomsLink е един от малкото митнически брокери, който е свързан с ICS. Те също така предлагат услуга, при която можете да предоставите копие от вашата декларация за износ и те ще я представят в системата за контрол на вноса от ваше име.

Регистрирайте се за CustomsLink SSD Builder сега!

30 Ноември 2020

Потърсете и резервирайте

Нед., 10 Дек. 2023
Пон., 11 Дек. 2023
Нужда от помощ?