Digital Tachograph

Използване на фериботен режим на цифров тахограф

По-рано тази година писахме за тежкотоварните автомобили и работното време на шофьорите. Една област, която създава известно объркване, е как трябва да се използва правилно "Фериботен режим" на цифров тахограф .

При извършване на фериботно преминаване можете да пренебрегвате прекъсванията на ежедневната си почивка, стига да не го прекъсвате повече от два пъти (веднъж, за да стигнете до ферибота и веднъж, за да излезете). Тези прекъсвания не трябва да са повече от 1 час. Те не важат за вашия период на почивка.

Ако сте прекъснали почивката си с ферибот, тогава трябва да прекарате редовно дневна почивка най-малко 11 часа. Не можете да намалите този период на почивка. В ситуация, в която вашите прекъсвания надвишават 1 час, ще бъдете задължени да вземете пълната си дневна почивка като нормална и всички събития преди останалите ще бъдат включени в предишното ви задължение.

И така, как да настроя моя цифров тахограф в режим ферибот?

Digital Tachograph Ferry ModeПовечето съвременни цифрови тахографи ще имат режим "ферибот / влак" или еквивалентна настройка. Ако фериботът ще бъде част от ежедневната ви почивка, пристигнете в пристанището, чекирайте се и след това се присъединете към лентата, за да изчакате качването на борда. Поставете тахографа си в режим "Почивка". Точно преди да се качите, изберете опцията Фериботен режим. Това ще маркира данните с причината, поради която прекъсвате Вашия период на почивка.

Когато започнете да се качвате на борда, режимът автоматично ще се промени. След като се качите на борда, изберете отново режим "Почивка".

Когато слизате от ферибота и сте завършили 11-часовия период на почивка, променете режима на тахографа на "Други " или подобни настройки.

Ако искате да завършите почивката си на сушата, изберете отново Фериботния режим. Той ще маркира данните с причината, поради която прекъсвате почивката си. Напуснете ферибота и когато сте паркирали, променете режима на почивка. Когато сте завършили почивката си, променете режима на "Друга работа" или еквивалентната настройка.

Режимът Ферибот е цифровият еквивалент, който обяснява причината за прекъсване на почивката. То трябва да се използва само ако водачът използва фериботния преход като част от ежедневната си почивка.

05 Март 2018

Потърсете и резервирайте

Чет., 18 Апр. 2024
Пет., 19 Апр. 2024
Нужда от помощ?