Irish Government logo

Министерство на транспорта в Република Ирландия - Отрицателен тест за COVID-19 на превозвачи преди пътуване до Франция

След решението на Френското правителство, всички шофьори на търговски превозни средства, пътуващи от Ирландия до Франция от четвъртък, 28 януари, ще трябва да имат доказателства за отрицателен резултат от теста за COVID-19. Доказателство за отрицателен резултат от теста ще се изисква за качване на фериботи и влизане във Франция. Френските власти ни посъветваха, че това ще се отнася за шофьори, пътуващи с всеки ферибот, който отплава от Ирландия за Франция след 23:00 (ирландско време) в сряда.

Министерството на транспорта, съвместно с Транспортната инфраструктура на Ирландия и Окръжен съвет на Уексфорд, работи обширно, за да финализира откриването на държавни съоръжения за антигенни тестове на превозвачи. Тези тестове ще бъдат предоставени безплатно на специални тестови площадки в близост до пристанищата на Дъблин и Рослер. Тестове ще бъдат предоставени само на превозвачи, които пътуват до Франция или други страни, където за влизане е необходим отрицателен тест за COVID-19. Шофьорите също имат възможност да се тестват в много частни съоръжения в страната, стига тези тестове да отговарят на френските изисквания, но тези разходи няма да бъдат покрити от държавата - посетете https://covid-19.sante.gouv.fr/tests

Министерството на транспорта поддържа тесни връзки с транспортната индустрия и сектора на корабоплаването по отношение на въвеждането на тези нови изисквания за тестване на шофьорите на търговски превозни средства. Департаментът ще издава насоки директно на представителните организации на превозвачите и фериботните оператори и на всички международни лицензирани превозвачи на товари.

Transport.gov.ie

28 Януари 2021

Потърсете и резервирайте

Чет., 18 Апр. 2024
Пет., 19 Апр. 2024
Нужда от помощ?