Horsebox

Мислите да попълните с неточни данни декларацията за превозното ви средство или за товара на фериботите и Евротунела? Помислете отново!

Неточните данни в декларацията, независимо дали са написани преднамерено или по погрешка, могат сериозно да повлияят на пътуването ви. Санкциите могат да варират от неочаквани неприятни глоби до пълна отмяна на вашето пътуване. Най-добре е да се уверите, че товарът, който превозвате, както и превозното средство, което шофирате, са декларирани правилно, за да си осигурите минимално прекъсване на работата. Ето какво трябва да имате предвид, когато резервирате следващия си ферибот или прекосяване на Евротунела.

Дължина на превозното средство

Когато резервирате вашето превозно средство на товарен ферибот или Евротунел, трябва да предоставите точната дължина на вашето превозно средство. Често за различните дължини има различни цени. Може да се изкушите да намалите размера, за да платите по-ниска цена. Това обаче бързо ще се разкрие от персонала на оператора, който използва най-различно оборудване за ръчно или автоматично измерване на вашето превозно средство, така че може да ви таксуват за разликата. Освен това, когато следващия път попълвате и резервирате превозното си средство, без значение каква дължина въведете, операторът може автоматично да ви таксува за реалната дължина на превозното средство, тъй като данните се съхраняват в системата им.

В крайна сметка няма да се измъкнете, така че е най-добре да го направите както трябва от първия път!

Такси за неявяване

Ако направите резервация и не се явите, в повечето случаи ще Ви се начисли такса за неявяване, която може да варира от £50 до пълната цена на билета. Заради зачестилия брой случаи, в които превозните средства биват резервирани и след това шофьорите не уведомяват, че няма да пътуват, операторите трябва да гарантират, че в крайна сметка няма да се наложи да извършват плавания, при които половината места са празни и които биха могли да се запълнят от други клиенти. Това очевидно може да ви струва много скъпо. Най-добре е винаги да съобщавате на фирмата за резервации (Freightlink) или на оператора, когато няма да пътувате според планираното, за да избегнете глоби.

Опасни товари

Декларацията с неточни данни за това, че пренасяте опасни товари по шосе (ADR) или липсата на такава декларация може да ви създаде големи проблеми при проверката. Много оператори са започнали да въвеждат такси, ако пристигнете на пристанището с недекларирани опасни товари и съответните документи към тях.

Ако сте пътували с опасни товари, които са били използвани и сега пътувате обратно с кутиите или контейнерите, които също се класифицират като опасни товари, освен ако не сте ги почистили професионално и имате доказателство за това. Очевидно е, че пътуването на борда на ферибота или на совалката Eurotunnel с опасни товари, които са неизвестни на оператора, е изключително опасно както за вас, така и за всички останали на борда. Това също би могло да навреди на репутацията на вашата компания, тъй като ще бъдете стриктно наблюдавани в бъдеще.

Празни/натоварени превозни средства

Декларирането на вашето превозно средство като празно, когато то не е, за да избегнете пристанищните такси, няма да сполучи в дългосрочен план. Ако ви хванат, няма да ви глобят, но ще ви таксуват за това, че имате натоварено превозно средство. Понякога съществува объркване около това какво се разбира под „празно“. Можем да потвърдим, че за повечето оператори "празно" означава напълно празно, т.е. буквално да няма нищо в задната част на вашето превозно средство. Дори и да имате празни кутии, ваши работни инструменти или опаковки от друг товар, това не се класифицира, като „празно“. За изясняване на объркването вашето превозно средство се таксува като натоварено, ако не е напълно празно.

Кучета/животни на борда

Когато планирате да пътувате с животни, винаги е най-добре да се свържете с оператора предварително, за да се уверите, че на вашият домашен любимец или добитък му е разрешено да пътува. Правилата могат да варират значително при отделните оператори и зависят до голяма степен от техния капацитет и продължителността на пътуването. При по-кратки пътувания от около 2 часа, кучетата обикновено биват допускани на борда и могат да останат в кабината ви по време на пътуването. При по-продължителни пътувания, обаче, е незаконно да оставяте животното си само през този период. Не можете да влизате в склада на ферибота или в мястото за товари по време на пътуването, затова не можете да проверите и състоянието на вашия домашен любимец. При по-дълги пътувания някои оператори позволяват наемането та кучешка колиба на борда, но те са ограничен брой и често за тях има опашки. За добитък (като коне) е необходима допълнителна документация и ако добитъкът не е ваша собственост, няма да можете да го качите на борда.

При нужда от допълнителни разяснения относно възможни грешки, свържете се с нашия отдел за обслужване на клиенти който с удоволствие ще ви помогне.

20 Март 2019

Потърсете и резервирайте

Пет., 29 Март 2024
Съб., 30 Март 2024
Нужда от помощ?