DFDS ferry English Channel 2021

Нов кораб с голям капацитет за Ламанша през 2021 г.

DFDS обявиха, че ще наемат нов кораб от Stena RoRo, за да оперират на Ламанша от 2021 г.

Новият ферибот ще бъде специално проектиран за каналa с 3100 линейни метра за тежкотоварни автомобили и пространство за 1000 пътници. Приблизително 1,2 милиона камиони пътуват между Доувър - Кале и Доувър - Дюнкерк с DFDS всяка година.

Корабът вече е започнал с четири капитана на DFDS, които наскоро проведоха симулаторни тестове, за да се уверят, че новият кораб е оборудван за дадените условия. Бяха направени промени за увеличаване на скоростта и маневреността.

В допълнение към специфичните особености на Ламанша, новият ферибот ще бъде високоефективен и екологичен.

"Наистина се радвам да получа този фантастичен кораб, за да стимулирам бизнеса на канала. Този нов кораб ни дава отлични възможности да развиваме бизнеса си от търговска страна. Новопостроеният кораб ще ни даде гъвкавостта да направим място за пазаруване без данъци, в зависимост от резултата на Brexit. Заедно с архитекта ще проектираме интериора на кораба, за да сме сигурни, че ще увеличим максимално възможностите си"

казва Каспер Моос, вицепрезидент на Business Unit Channel в DFDS.

Сегашният план е новият плавателен съд да замени Calais Seaways, който беше построен през 1991 г. Крайният план за действие ще бъде обявен през 2020 г..

01 Май 2018

Потърсете и резервирайте

Пет., 29 Март 2024
Съб., 30 Март 2024
Нужда от помощ?