geograph-4585294-by-steve-fareham

Операция по отпушванетона трафика (Operation Stack) -Важна информация и обяснения

Какво представляваоперацията по отпушването на трафика?

Операциятапо отпушването на трафика, известна още като "Op Stack", е начин за управление на трафика по време на прекъсване на Евротунелаили фериботнитеуслуги в Кент. Камионите, чакащида ползват тези услуги, образуватна опашка на М20 и целият останал трафик биваотклонен подруги маршрути.

Как работи

Op Stackсе използва между кръстовище 8 (услугите на Мейдстоун) и кръстовище 9 (Ашфорд) на M20. Ако е необходимо повече място, затвореният участък ще бъде увеличен до кръстовище 11 (Уестънхангър). Товарнияттрафик еразделенна две опашки от двете страни на крайбрежното шосе -еднатаза трафика на тунела,а другатаза трафика на пристанището.Средните ленти са освободениза аварийни превозни средства.

Камионите се освобождават следпоискване на пристанище Дувър и Евротунела. Докато ги придвижваме надолу на етапи, от време на време ще виждате целиучастъци от магистралата. Ако кръстовища 8 до 11 достигнат капацитета си, Highways Englandще използват летище Манстън, за да паркират товарните средствана пристанище Дувър.

Какво да правим при текуща операция по отпушването на трафика

При задействан Op Stack, отидете в полицейския контролен пункт на кръстовище 8 (M20). Уверете се, че вземате със себе си достатъчно храна и вода. Служителите ще ви насочат към правилната опашка.Трябва да изключите двигателя и да изчакате да се придвижитенапред. Както вече споменахме, ако кръстовища 8 до 11 сапълни, товарът на пристанище Дувър ще бъде пренасочен към летище Манстън, а товарът затунел ще остане на М20. Когато летище Манстън започне да се използва, ще видите знаци помагистралата, които щеви насочат към летището. Ако ги пренебрегнетеи отидете директно на пристанище Дувър, веднага ще бъдете върнати.

Как да стигнем там

  • От запад -използвайте M20 до кръстовище 7 (Мейдстоун), където ще бъдете пренасочени поA249. М2 и А299, за да стигнете до Манстън.
  • От север (Dartford Crossing) –използвайте A2, M2 и A299, за да стигнете до Манстън
  • От Манстън -използвайте A256 и A2, за да стигнете до пристанище Дувър

M20 Задръствания по хлъзгав път

Докато тече Op Stack, значителен поток от товарния трафик ще бъдеразделен на две опашки. За безопасно управляване на ситуацията, партньорите ни може да затворят хлъзгавите пътища, водещи до пристанището и тунела за определен период от време.

Ако сте клиент на EuroTunnel VP Freight, важно е да отбележим, че трябва да следвате алтернативните маркирани маршрути за туристически и нетоварни превози, като използвате пътническите услуги.За повече информация, моля свържете се с нашия екип за обслужване на клиенти.

19 Март 2019

Потърсете и резервирайте

Пет., 24 Юни 2022
Съб., 25 Юни 2022
Нужда от помощ?