Seatruck Precision ferry

€ 100 млн. Инвестиции на Seatruck увеличават капацитета на маршрута Warrenpoint - Heysham

Инвестицията от страна на Seatruck Ferries на стойност 100 млн. Евро ще увеличи капацитета на маршрута Warrenpoint до Heysham с 30%.

Seatruck ще пусне по маршрута по-големи товарни фериботи по-късно това лято, като пряка реакция на нарастващото търсене на непридружено ремарке и ще позволи на фирмата да превозва 30 000 допълнителни ремаркета годишно.

Ще се видят четири-палубните Seatruck Precision и Performance Performance, които заменят сегашните триетажни плавателни съдове и обслужват услугата два пъти дневно между пристанищата.

Алистър Ийгълс(Alistair Eagles), Главен изпълнителен директор на Seatruck Ferries каза:

"Независимо от резултата от преговорите за сухопътни граници на Brexit, Warrenpoint Port ще продължи да бъде крайъгълен камък на работата на Seatruck .

"Ясно си спомням, като видях първото плаване на Seatruck от Уорънпойнт (Warrenpoint) през 1996 г. Дори тогава имахме силна вяра в нашия бизнес модел, нашата услуга и нашата бъдеща стратегия.

"Добавянето на по-големи кораби към маршрута Уорънпойнт (Warrenpoint) е следващата логична стъпка за Seatruck и няма съмнение, че ще бъде много популярно, осигурявайки повече пространсвто за непридружени рекаркета на нарастващата ни клиентска база, тъй като индустрията търси решения на проблема с недостига на водачи."

По-големите плавателни съдове подчертават необходимостта от "Southern Relief Road", който ще свързва Warrenpoint Port директно към основната автомагистрала Белфаст-Дъблин. Seatruck напълно поддържа тази ключова инфраструктура."

Приветствайки това съобщение, Клеър Гинес, главен изпълнителен директор на Warrenpoint Port каза:

"Това е значителна инвестиция от Seatruck Ferries и е ясен ангажимент към Warrenpoint Port и по-широките области като Newry, Morne и Down, които директно ще се възползват от увеличението на търговията.

"Ние имаме силна връзка със Seatruck и пристанището подкрепя компанията с осигуряването на допълнителни терминали.

"Нашият наскоро стартиран Masterplan очерта нашата визия за развитието на пристанището в полза на по-широката икономика и общността. Част от тази стратегия е да се увеличат превозите на товарни фериботи и това добре дошло съобщение ще помогне на пристанището да осъзнае тази визия.."

Смяната на плавателния съд следва експоненциален ръст за Seatruck през последните години, като обемът на непридружаваните ремаркета нараства с повече от 250% от 2007 г. насам.

Seatruck вече извършва 76 отшътувания седмично по три маршрута в Ирландско море, като се движи около 20% от общата сума на товарите в Ирландско море.

В Хейшъм (Heysham), Peel Ports наскоро инвестира 10 млн. паунда за нова рампа за натоварване, за да приспособи и подобри услугите на Seatruck Ferries .


За Уорънпойнт (Warrenpoint)

Порта Уорънпойнт (Warrenpoint) е второто по големина пристанище в Северна Ирландия и петото по големина на остров Ирландия. През 2017 г. стойността на стоките, движещи се през Warrenpoint Port, е била 6.2 млрд. паунда, от които 164 млн. паунда от директната международна търговия. През 2016 г. пристанището е управлявало 3,48 милиона тона товари и през 2017 г. е нараснало до 3,56 милиона тона. Освен обслужването на пазарите във Великобритания и Република Ирландия, пристанището се занимава с вноса и износа от страни и региони по целия свят, включително в Испания , Италия, Швеция, Белгия, Германия, Украйна и Америка.

02 Юли 2018

Потърсете и резервирайте

Ср., 27 Окт. 2021
Чет., 28 Окт. 2021
Нужда от помощ?