Мога ли да карам тежкотоварното средство (HGV Levy) в Европа през почивните дни или официалните празници?

no hgv sunday public holiday

Много страни в континентална Европа налагат забрана за шофиране на търговски автомобили над определено тегло в неделя и на официални празници.

Някои държави ще ги разширят и през популярни летни уикенди, докато други ще имат забрани за търговски трафик по определени пътища в определени моменти. Обикновено няма ограничения за микробусии фургони. Винаги си струва да проверите подробностите за държавата, която планирате да посетите. Информация за някои популярни дестинации е включена тук

FRANCE

Брутно тегло над 7,5 тона, по пътната и магистралната мрежа, от 22:00 часа събота и навечерието на официалните празници до 22:00 часа неделя и официални празници.

GERMANY

Бруто тегло над 7,5 т, както и всяко превозно средство с ремарке, независимо от теглото, в неделя и официални празници от 00:00 до 22:00

BELGIUM

Няма ограничения за товарни превозни средства в неделя или на официални празници

NETHERLANDS

Няма ограничения за товарни превозни средства в неделя или на официални празници

ITALY

Брутно тегло над 7,5 тона, от 08:00 до 22:00 часа в неделя между октомври и май, а от 07:00 до 24:00 часа от юни до септември. Също така важи за официалните празници и дните на тежък трафик.

SPAIN

Бруто тегло над 7,5 тона, с изключение на тези, които транспортират добитък или прясно мляко, по определени пътища и определени дати. Регионалните ограничения могат да бъдат големи, така че е важно да се запознаете с националните ограничения за управление, тъй като глобите могат да бъдат много тежки.

Ако не сте сигурни за законите, касаещи шофирането на превозни средства в неделя и официалните празници, изпратете имейл на нашия екип за обслужване на клиенти или се обадете на +44 (0) 1772 368246.

Потърсете и резервирайте

Вт., 19 Март 2024
Ср., 20 Март 2024
Нужда от помощ?