Cork Port

Brittany Ferries въвеждат ново зимно разписание по линията Ирландия <> Испания

През април Brittany Ferries въведоха нов фериботен маршрут от Корк до Сантандер. Благодарение на популярността си, той вече е разширен, за да включи график за зимно ветроходство и да се погрижи за нарастващото движение на товари и търговски средства по линията Ирландия <> Испания.

По новия график Конемара тръгва от Корк в понеделник и петък в 23:30 ч. и пристига в Сантандер в 8 ч. сутринта в сряда и неделя.

В новото разписание Brittany Ferries за първи път предлагат обслужване от Ирландия на пълен работен ден през цялата година. Маршрутът Корк <> Роскоф (който се е изпълнявал 40 години) ще стартира отново през март 2019 г. Графикът е въведен, за да оптимизира маршрута според нуждите на превозвачите в Ирландия.

Директорът на товарните превози на Brittany Ferries, Саймън Вагстаф, обясни:

"Консултирахме се с превозвачи, които единодушно отвърнаха, че желаят да има по-късно вечерни потегляния, за да имат време да пътуват до пристанището. Това от своя страна позволява по-ранен старт в Сантандер за продължаване на пътуването. Тъй като несигурността с Брекзит продължава, нашата нова услуга предоставя гарантирана връзка за износ на товари от Ирландия директно към континентална Европа, което позволява на превозвачите и пътниците да заобикалят Великобритания и френския виадукт, който ги свързва с Испания. Радваме се на окуражаващото начало на промяната в графика, но времето ще покаже."

Началникът на службата на пристанището в Корк, Конор Моулдс, добавя:

"Досегашните цифри за товарите, ползващи тази услуга RoPax, са много обнадеждаващи и новият график ще спомогне за по-нататъшния превоз на товари през зимния сезон. С ежеседмичното подновяване на преговорите за Брекзит, възможността за товарните превозвачи да заобикалят сухопътния мост на Великобритания ще бъде още по-привлекателна и ние сме ангажирани да работим в тясно сътрудничество с Brittany Ferries, за да гарантираме, че този маршрут ще продължава да бъде успешен."

Зимният график ще бъде в сила до 1 март 2019 г. с изключение на Коледа и Нова година.

07 Януари 2019

Потърсете и резервирайте

Вт., 19 Ян. 2021
Ср., 20 Ян. 2021
Нужда от помощ?