Hyperloop - революция в международните товарни превози

Милиярдерът, Сър Ричард Брансън обяви плановете си за стартиране на изграждането на супер скоростна "Товарен Hyperloop", който ще "революционизира международните превози".

Този месец основателят на "Virgin Group" се обединява с оператор на пристанище в Дубай, за да създаде нова марка за товари, известна като DP World Cargospeed, която ще стартира товарен превоз, който ще пътува "със скоростта на светлината".

Virgin Hyperloop One tubeДжойнт венчърът ще се стреми да използва технологията на Virgin Hyperloop One за доставка на палетизирани товари с невероятна скорост, обещавайки, че цените ще бъдат по-близки до разходите на камиони, отколкото да летят, за да останат достъпни.

Скорост от зашеметяващите 620 мили / час! Пътуване, което обикновено ще отнеме четири дни с камион или тежкотоварни автомобили, може да отнеме само 16 часа, за да пресече континентите с новата транспортна система.

Новата схема ще предложи достъпна алтернатива за много превозвачи, като свърже съществуващите видове пътни, фериботни, железопътни или въздушни пътувания.

Разработена от Елън Мъск в SpaceX през 2012 г., концепцията Hyperloop включва задвижване на пътници и товари във "издигнати шушулки" чрез тръби за ниско налягане при висока скорост с много малко въздушно налягане, за да се създаде въздушно съпротивление или триене

Брансън пое компанията Hyperloop One през октомври миналата година, като я преименува на Virgin Hyperloop One. Той твърди, че може да даде възможност на пътуващите да пътуват между Лондон и Шотландия само за 45 минути.

Брансън заяви:

"Все повече и повече клиенти очакват продукти "в ръцете си" възможно най-скоро след закупуването онлайн. Това поставя огромно търсене на товарната и логистичната индустрия - търсене, което само ще продължи да расте ".

С цел да бъде напълно оперативно до 2021 г., DP World Cargospeed ще транспортира продукти с висок приоритет, чувствителни към времето, вариращи от пресни храни до медицински консумативи само за част от времето и цената, която ще е необходима за конвенционалната доставка.

Какво мислите за товарния Hyperloop? Ще революционизира ли мултимодалната транспортна индустрия? Информирайте ни

Virgin Hyperloop One - Introducing DP World Cargospeed
18 Май 2018

Потърсете и резервирайте

Пет., 29 Март 2024
Съб., 30 Март 2024
Нужда от помощ?