Stena Line logo

Stena Line Актуализация - Изисквания за пътни документи на континента

Stena Line - Маршрути до и от континента

По маршрутите между Германия - Швеция, Полша - Швеция, Латвия - Швеция и Германия - Латвия, документите за самоличност, изброени по-долу, се одобряват за чекиране.

  • паспорт с MRZ код
  • Национална лична карта по стандарта на ЕС - съдържаща MRZ код или чип, издаден от национален орган в рамките на ЕС / ЕИЗ

Това важи за всички пътници, включително за деца.

Stena Line - Маршрути между скандинавските страни

По маршрутите между Дания - Швеция и Дания - Норвегия идентификационните документи, изброени по-долу, са одобрени за проверка и пътуване за граждани в рамките на ЕС / ЕИЗ. За пътниците извън ЕС / ЕИЗ паспортът е единственият валиден документ. Това важи и за децата.

  • Валиден паспорт с MRZ код
  • Национална лична карта по стандарта на ЕС - съдържаща MRZ код или чип, издаден от национален орган в рамките на ЕС / ЕИЗ
  • За скандинавските граждани е валидно и свидетелство за управление на МПС, издадено в скандинавска държава

Това важи за всички пътници, с изключение на деца на възраст под 16 години, които пътуват с документите на родителите си.

Горните правила са общите правила на Stena Line за пътуване с фериботите до и от Швеция. Отговорността е на пътника да провери вида на необходимата му документация, преди да влезе в страната, в която пътува.

29 Юни 2018

Потърсете и резервирайте

Нед., 9 Май 2021
Пон., 10 Май 2021
Нужда от помощ?