DFDS logo

Актуализация на DFDS - Точки за закрепване по маршрута Rosslare ⇄ Dunkerque

Бихме искали да напомним на клиентите за важността на обезопасяването на товара, особено през това време на годината с тежки метеорологични условия през есенно-зимния период на Келтско море/Английски канал.

Пътните превозни средства/ремаркета, които са предназначени за превоз на ро-ро плавателни съдове, трябва да бъдат оборудвани с достатъчен брой точки за закрепване, предназначени за закрепване на пътните превозни средства/ремаркета към кораба.

Бихме искали също да напомним на клиентите, че е от съществено значение стоките да бъдат правилно прибрани и обезопасени вътре в пътните превозни средства / ремаркета в съответствие с указанията и стандартите, които могат да бъдат намерени в Зелената карта, придружаваща нашите Условия за превоз, за да предпазим стоките и пътните превозни средства срещу природни и причинени от човека обстоятелства, които могат да възникнат по време на превоза.

PМоля, имайте предвид, че неспазването на гореспоменатите изисквания може да доведе до отказ за приемане на такива пътни превозни средства / ремаркета за изпращане, както и до неприемане на отговорност от Превозвача за загуба или повреда на товара, произтичащи от такава неизправност

  • Всички единици, с изключение на ремаркета и малки ванове, трябва да имат подвижна или фиксирана кука за теглене в предната част на кабината.
  • Точките за закрепване трябва да са в добро състояние, това означава, че ако връзката е с болтове, всички болтове трябва да са на мястото си, а ако връзката е заварена, заварката трябва да е без пукнатини. Закрепващите плочи или пръстени трябва да бъдат маркирани с добре видими цветове.
  • Всички точки на закрепване трябва да са без домашно направени окачени кутии за инструменти и резервни колела, тъй като ограничението на ъглите на закрепване е както следва: Вертикален ъгъл на закрепване от 45° до 80° ъгли (ъгъл между точката на закрепване на товарната единица и палубата), а също и хоризонтален ъгъл на закрепване от 15° до 45° (ъгъл между страната на товарната единица и товарната палуба)
  • Без допълнителни електрически инсталации в близост до точките за закрепване
  • Моля, обърнете внимание, че някои плавания ще изискват максимални точки за закрепване поради лошо време

Минималните изисквания за закрепване за типове модули са както следва -

Пътни влакове

19 метра - 6-8 точки

Камион/Ремарке

17 метра - 6-8 точки

(8 точки - 2 вериги за поставена кука за теглене + 6 вериги към ремаркето. 6 точки - 6 вериги само към ремарке.)

Ремарке

14 метра - 6-8 точки

Плюс 2 допълнителни точки за закрепване на задните врати при лошо време.

Камион

10 метра - 6 точки

(6 точки: 2 вериги за вкарана кука за теглене, 4 вериги в средата и отзад: Без закрепване на колелото.)

Ван

5-8 метра - 4 точки (2 вериги за поставена кука за теглене + 2 вериги към задните колела, или всичките 4 вериги към колелата.

Само кабина

6 метра - 4 точки

(2 вериги за поставена кука за теглене, 2 вериги могат да се закрепят към задните колела.)

DFDS Seaways

27 Септември 2023

Потърсете и резервирайте

Съб., 24 Февр. 2024
Нед., 25 Февр. 2024
Нужда от помощ?