Lorries

Кое превозно средство е най-подходящо за вашата работа?

Знаехте ли, че думата lorry (камион) идва от староанглийски термин "to lurry", което означава "теглене/дърпане"? Не е само думата камион, която се е развивла с течение на времето; превозни средства са се развили също.

Да направите списък, с това кое превозно средство ще е подходящо за вашия бизнес може да се окаже ужасно главоболие. Може би дори не сте напълно сигурни какво точно представлява всеки един вид, какво е най-доброто за него или какво прави. Да видим дали можем да го направим малко по-ясно за вас.

Преди да разгледате какъвто и да е тип превозно средство, първо обмислете какво се опитвате да транспортирате. Например, ако търсите Пътен влак, за да увеличите максимално капацитета си, тогава ще откриете, че те обикновено се запълват до една четвърт от капацитета си. Големият ван вероятно ще е достатъчен.

Ванове

Вановете са идеални за превоз на по-малки стоки. Въпреки че може да изглежда, че инвестирането в най-малкото превозно средство би изглеждало като пропилян потенциал, то всъщност може да означава точно обратното.

Mercedes SprinterИма над 3.5 милиона вана, регистрирани за бизнес цели във Обединеното Кралство. Този брой се увеличава и съотношението му спрямо броя на камионите е 7 към 1. Виждаме много от тях на фериботните ни маршрути в Ирландско море и Английския канал.

По отношение на транспорта, един ван би бил най-подходящ за по-малки предмети. Например, мебели, селскостопански / строителни материали, дрехи или подобни.

Когато разглеждате ван, трябва да мислите по отношение на обема и размерите. Измерете височината, ширината и дълбочината на най-големия елемент. След това го сравнете с размера на задната част на автомобила. Може да се изненадате колко може да се побере в задната част на микробус с добре използвано пространство; особено с добре поставена стелажна система.

След като измерите приблизителните кубични метри, започнете да търсите за ван, който най-добре отговаря на вашите нужди. Може да погледнете статията 'Купуване на употребяван ван за куриерска работа'

Камиони

Най-добрият залог обикновено е камион, ако сте нови в бизнеса. Липсата на гъвкавост между кабината и ремаркето прави шофирането подобно на кола.

Много опитни шофьори на тежкотоварни автомобили ще ви кажат, че е безценно да придобиете опит в различни типове камиони в началото на вашата кариера. Придобивайки повече опит, можете да увеличите товароносимостта си и размера на вашето превозно средство. Малко вероятно е да се качите на по-малко по размер превозно средство с напредване в занаята, не пропускайте шанса да развиете уменията като пропуснете този вид тежкотоварен автомобил.

Камионите не са подходящи за всички видове транспорт на стоки поради техния типичен достъп само отзад. Те обаче са идеални за вторично разпространение и търговски доставки. Повечето модели са оборудвани с електронен повдигач на опашката, който прави стоките лесно достъпни и намалява количеството физически труд, което може да е необходимо, ако изберете голям ван.

Макар и не винаги, някои производители произвеждат модели, оборудвани с плъзгащи странични и задни страни, както и достъп през тавана, които ги правят идеални за събиране от депа с ограничен достъп.

С капацитет до приблизително 26 тона, те обикновено могат да преносват около 14 стандартни палета, камионът е идеален за средно натоварване.

Щом знаете какъв товар ще бъде превозван и какъв е вида на достъп в депата, от които ще събирате, може да потърсите най-подходящия вариянт за вашия бизнес.

И запомнете...

"Прахосаното празно място в автомобила е равно на прахосани пари."

Съчленени камиони

Съчлененият тип камиони е известен със стоите две части; влекач, който дърпа ремаркето.

Съчленените камиони са идеални за големи товари с максимално пълно натоварено тегло от 44 тона и 6 оси. Те могат да бъдат с дължина до 16.5м, според UK Government 'Moving Goods by Road' guidance.

В зависимост от обема товара съчлененият камион може да не е финансово изгоден поради допълнителните лицензи и застрахователни такси

Road trainСледващата стъпка от по-малък автомобил обикновено е по-голям с неподвижна ос. Ако все пак правите скока директно на съчленен камион, бъдете подготвени за това колко различен е този камион за шофиране в сравнение с несъчленения.

Този тип камиони са най-популярни за морски преходи, включително и Средиземноморските маршрути, тъй като ремаркето може да пътува самостоятелно с фериботи и да бъде взето от друг водач на пристанището на крайната точка. Това трябва да се вземе предвид от работодателите, тъй като това е потенциално по-евтино решение за международни превози на товари.

"Пътни влакове"

По-големият брат на съчлененото превозно средство, "Пътният влак" е най-голямото превозно средство, което можете да подкарате по пътищата в Обединеното кралство.

Въпреки, че е по-голям на размер, същият лимит на тонажа се прилага и за "Пътния влак", както за съчленения камион . Това означава, че превозното средство не може да надвиши максимално натоварено тегло с повече от 44 тона и може да има само до шест отделни оси. "Пътните влакове" са идеални за превоз на по-дълъги, но по-леки товари.

С допълнителните лицензи и декларации, необходими за "Пътния влак", си струва да се разгледа дали инвестицията е необходима. По отношение на максималното тегло, няма да спечелите нищо от допълнително пространство.

На нашето ръководство за типовете превозни средства може да намерите повече информация.

01 Май 2018

Потърсете и резервирайте

Чет., 28 Март 2024
Пет., 29 Март 2024
Нужда от помощ?