Scandlines ferry with rotor sail

Пет неща, които трябва да знаете за Scandlines

Отношенията, които имаме с фериботните оператори, са ключът към предоставянето на нашите клиенти на най-доброто решение за техните изисквания. Един оператор, с който работим от дълго време е Scandlines.

Scandlines превозва над 750 000 товарни единици всяка година през Балтийско море между Puttgarden - Rødby, Rostock - Gedser, Helsingør - Helsingborg.

Ето пет неща, които може би не знаете за една от любимите ни фериботни компании.

1. Най-голямата хибридна фериботна флота в света

От 2011 г. Scandlines разработват стратегия за зелени фериботи с цел да бъдат напълно без емисии преди 2040 г.

Scandlines преобразува шест от своите седем ферибота към хибридна технология между 2013 и 2016 г. Сега те управляват кораби, които използват както традиционна дизелова мощност, така и електрически батерии. Това е най-големият хибриден фериботен флот в света.

2. Ангажиментът на Scandlines към околната среда

Не само самите фериботи са част от тяхната екологична инициатива. Устойчивостта в бизнеса като цяло е целта.

Например Scandlines също така намалява хранителните отпадъци и превръща районите около своите пристанища в естествени местообитания за птици и насекоми.

3. Чували ли сте за Rotor Sail (роторно платно)?

Корабът M/V Копенхаген по маршрута Rostock - Gedser използва технология за задвижване, задвижвана от вятъра, наречена Rotor Sail, която допълнително намалява емисиите. Мислете за това като за висок цилиндър над плавателния съд, който се върти (използвайки технология, базирана на ефекта на Магнус) и помага за бутането на кораба през водата. Това намалява използването на дизелови двигатели. Маршрутът между Rostock и Gedser е особено ветровит, което прави тази технология идеална за M/V Копенхаген. Rotor Sail досега е намалил емисиите на CO2 с 4%.

4. Не се вижда мръсен дим от изгорелите газове

Освен хибридната система на борда на фериботите, фериботите Scandlines са оборудвани със скрубер със затворен цикъл, който почиства изгорелите газове на двигателя от замърсители като сяра. Това намалява емисиите с поне 90%. Получените отпадъчни води се пречистват и изхвърлят на брега по екологичен начин.

5. Те свързват Балтийско море

Само по маршрутите Puttgarden и Rostock Scandlines осигурява над 120 заминавания всеки ден. Свържете това с опциите за ферибот + мос и клиентите имат достъп до кратки времена за транспорт и гъвкавост на веригата за доставки между Германия, Дания, Швеция и извън тях.

Важно е, че шофьорите на товари също имат достъп до душове и тоалетни както в пристанищните терминали, така и на борда. Да не забравяме безплатния Wi-Fi на терминалите и възможностите за храна с отстъпка в ресторантите.

Така че, ако пътувате през Балтийско море и искате да се възползвате от превъзходните ни отношения с най-добрия оператор в региона, резервирайте онлайн или се свържете с някой от нашия приятелски екип..

27 Ноември 2023

Потърсете и резервирайте

Съб., 24 Февр. 2024
Нед., 25 Февр. 2024
Нужда от помощ?