UK Government logo

Превозвачите, пътуващи към Франция, трябва да се тестват, преди да пристигнат на пристанищата

Настоятелно призоваваме водачите на тежкотоварни камиони, пътуващи към или през Франция, да осигурят отрицателен тест за COVID, преди да тръгнат към пристанищата. Тези, които използват пристанищата на Кент, вече са задължени по закон да притежават Разрешение за достъп до Кент.

  • Водачите на тежкотоварни камиони, напускащи Англия и пътуващи към Франция, могат да преминат Ламанша единствено с доказателство за валиден отрицателен тест за COVID, направен в рамките на 72-часов период преди отпътуването им. Това се изисква от правителството на Обединеното кралство и на Франция.
  • Водачите на тежкотоварни камиони, пристигащи в Кент с доказателство за отрицателен тест за Covid и Разрешение за достъп до Кент, вече ще бъдат обслужвани по-експедитивно с по-бърз достъп до пристанището или терминала на Евротунела.

Можете да се тествате, преди да пристигнете на пристанището:

  • Сега се предлага тестване в някои центрове за Информация и съвет относно прехода при напускане на ЕС в магистралната мрежа, като предстои откриване на още обекти през следващите дни. Намерете най-близкия център: gov.uk/guidance/haulier-advice-site-locations

Не забравяйте да вземете Разрешение за достъп до Кент:

Превозвачите, преминаващи през малките проливи (пристанище Дувър или Евротунела), трябва също да използват услугата Проверка дали тежкотоварен камион е готов за преминаване на границата, за да:

  • кандидатстват за Разрешение за достъп до Кент
  • проверят дали имат документите, необходими за преминаване на границата между Великобритания и ЕС през пристанище Дувър или Евротунела

Моля, въведете регистрационния номер на табелката пред отделението за водача, а не на ремаркето. Може да бъдете глобени 300 британски лири, ако не използвате услугата, когато пътувате през пристанищата в Кент или ако представите невярна декларация.

Протокол за COVID

Запознайте се и спазвайте съответните правила от протокола за COVID, когато пътувате. Пълни указания са на разположение тук: gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-hgv-operators-and-drivers-crossing-an-international-border

Подкрепа и допълнителна информация

Използвайте нашата функция за чат на живо (https://transport-goods-to-and-from-eu.dft.gov.uk/) или посетете един от центровете за информация и съвет gov.uk/guidance/haulier-advice-site-locations, за да направите безплатна консултативна проверка на гранична готовност днес.

11 Януари 2021

Потърсете и резервирайте

Чет., 8 Юни 2023
Пет., 9 Юни 2023
Нужда от помощ?