Santander

Brittany Ferries празнуват 40-та година в Ирландия

Един от най-популярните оператори за плаване в европейските води, Brittany Ferries, прави първото си плаване през януари 1973 година.

Компанията стартира ферибот между Роскоф в Бeретан и Плимут в югозападната част на Англия с цел предоставяне на услуга на фермерите на карфиол за артишок от Бретан и по-лесен достъп до британския пазар.

Преди да изминат пет години първият преход от Корк до Роскоф стана достъпен в Деня на Св. Патрик през 1978 г. Сега вече стават четиридесет години от първата фериботна линия между Южна Ирландия и Франция.

Оттогава компанията продължава да процъфтява и да предлага десетина маршрута на над двадесет кораба, разширявайки се, за да се превърне в топ претендент за пътнически и товарни фериботи.

За да отбележи постижението от 40 години на един от най-популярните си маршрути, по - рано тази година Brittany Ferries обявиха че те ще бъдат първият оператор, който предлага директен маршрут между Ирландия и Испания.

Корабът ще отплава от пристанището Корк в Мюнстер до пристанище Сантандер.

Търговският мениджър на пристанище Корк, капитан Майкъл Маккарти каза:

"Пристанището на Корк изцяло приветства услугата, която се опитвахме да изградим от известно време. Радваме се, че дългогодишният ни клиент Brittany Ferries се ангажира с тази нова услуга, която ще увеличи туризма и товарите. Възможността превозвачите на товари да заобиколят моста на Обединеното кралство ще се разглежда като много привлекателна, тъй като несигурността около Brexit продължава. Нямаме съмнение, че както износителите, така и вносителите ще направят това важно обслужване."

Няма дълго да чакаме; първите плавания се очакват до края на месеца, а корабът (MV Connemara) ще извършва две двупосочни пътувания всяка седмица с около 2,225 лентови метра гаражно пространство за товари и пътници.

"Това е значителен ход на Brittany Ferries , като предлага на компаниите за превоз на стоки директен маршрут до Испания, а пътниците - далеч по-голям брой възможности за почивка от Корк"

каза Хю Бъртън, главен мениджър на Brittany Ferries Ирландия.

Резервациите за товарни превози скоро ще бъдат в продажба за новия фериботен маршрут и ние сме много развълнувани от възможността да изпратим клиентите си директно в Испания от Ирландия за първи път в историята на ветроходството.

06 Април 2018

Потърсете и резервирайте

Пет., 26 Февр. 2021
Съб., 27 Февр. 2021
Нужда от помощ?