DFDS Immingham Hafnia Seaways

DFDS Актуализация: Напомняне за безопасност - Отваряне на ремаркета

"Бихме искали да припомним на клиентите тяхната отговорност да гарантират, че товарите са подсигурени в достатъчна степен. За съжаление неотдавна станахме свидетели на два инцидента в терминала DFDS, при които шофьорите на тежкотоварни автомобили бяха замесени, като са допуснали грешки, докато са отваряли вратите на ремаркето в резултат на движението на товарите по време на транзита. Вероятно товарите не са ефективно обезопасени, за да контролират риска от движение по време на транзита.

Сигурността на натоварването трябва да е от първостепенно значение, ефективното подсигуряване на товара предотвратява изпадането на стоките от ремаркето, което създава опасност както за персонала, така и за другите участници в движението, а също така помага да се гарантира, че стоките пристигат на местоназначението си непокътнати. Изберете система за обезопасяване, която спира движението на товара, без да създава други рискове. Веригите често се използват за осигуряване на товари, но те не са подходящи за всяка ситуация.

Шофьорите често трябва да отварят врати на ремаркето, за да изтеглят документи, трябва да се обърне внимание на поставянето на документи във външен държач, за да се избегне необходимостта от отваряне на вратите.

При отваряне на вратите на ремаркето водачите трябва да останат бдителни за възможността товарът да бъде срещу вратата и да се позиционира зад отворената врата. Ако се усеща трудност при отваряне на вратата, възможно е натоварването да се натиска срещу него.

Оборудването за осигуряване на вратите на ремаркето трябва да се разглежда като част от задължението на работодателя да полага грижи и отговорности по отношение на защитата на персонала. "

DFDS Immingham

За повече информация, вижте нашето Ръководство за подсигуряване на вашия автомобилен товар.

16 Август 2018

Потърсете и резервирайте

Пет., 29 Март 2024
Съб., 30 Март 2024
Нужда от помощ?