tools

Пренасяте ли инструменти и оборудване от Обединеното кралство до Ирландия?

Ако пренасяте инструменти и оборудване от Обединеното кралство за Ирландия, се изискват митнически формалности. ТРЯБВА да представите вашите стоки на митницата при пристигането им в Ирландия.

Изисква се уведомление преди качване (PBN) за всички инструменти и оборудване, резервирани като товарен превоз на директни фериботни услуги от Обединеното кралство до Ирландия.

PBN ID може да бъде създаден от Генераторът на Пристанищни пропуски на Freightlink (Freightlink Port Pass Generator) и трябва да включва препратка към устна декларация, декларация за внос или референтен номер на ATA Карнет.

КОГАТО СТЕ НА ФЕРИБОТА

Когато сте на ферибота и преди да пристигнете в Ирландия (30 минути преди акостиране), трябва да проверите дали сте свободни да напуснете пристанището при пристигането или трябва да се обадите на митницата.

За да получите своя канал, трябва да въведете своя PBN ID Revenue’s Customs RoRo Service.

МОЛЯ ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ

Когато се получите достъп до канал „Обаждане до митницата“, следвайте предоставените инструкции, които да докладвате на митницата.

В случай че нямате Customs channel при пристигането си в ирландско пристанище, моля, „Обадете се на митницата“.

Моля, имайте предвид, че ако не се обадите на митницата и излезете от пристанището без митническо освобождаване, това може да доведе до санкция за всяко превозно средство/ремарке.

Неплащането на митническа глоба може да доведе до съдебни действия.

24 Октомври 2022

Потърсете и резервирайте

Вт., 16 Апр. 2024
Ср., 17 Апр. 2024
Нужда от помощ?