Какво е операция Brock, операция Brock Zero, TAP или операция Stack?

АКТУАЛИЗАЦИЯ - операция Stack е заменена от операция Dover TAP. Използват се също операция Brock и операция Brock Zero.


Операция Stack, известна още като „Op Stack“, беше начин за управление на трафика по време на прекъсване на Евротунел или фериботни услуги в Кент. Камионите, които чакат да използват тези услуги, се нареждат на опашка по M20 и целият останал трафик се пренасочва към други маршрути.

Как работи

Операция Stack се използва между кръстовище 8 (Maidstone services) и кръстовище 9 (Ashford) на M20. Ако е необходимо повече място, затворената секция ще се простира до кръстовище 11 (Westenhanger). Товарът е разделен на две опашки от двете страни на крайбрежния път, една за тунелен трафик и една за пристанищен трафик. Средните ленти се поддържат свободни за автомобили на спешна помощ.

Камионите се освобождават по искане на пристанището на Dover и Channel Tunnel. Докато ги преместваме надолу по опашката на етапи, може да видите участъци от магистралата да се освобождават от време на време. Ако кръстовище 8 до 11 достигне капацитет, Highways England ще използва Manston Airfield за паркиране на товари в пристанището на Dover .

Какво да правите, когато операция Stack работи

Когато операция Stack е в сила, отидете до полицейския контролно-пропускателен пункт на кръстовище 8 (M20). Уверете се, че имате много храна и вода със себе си. Служителите ще ви насочат към правилната опашка, трябва да изключите двигателя си и да изчакате да бъдете преместени напред. Както бе споменато по-рано, ако кръстовище 8 до 11 е пълно, товарите на пристанището на Dover ще бъдат насочени към летище Manston , а товарите, свързани с тунели, ще останат по M20. Когато се използва летище Manston , ще видите знаци на магистралата, които ви насочват към летището, ако ги пренебрегнете и отидете директно до пристанището на Dover , веднага ще бъдете върнати.

Как да отида там

  • От запад - използвайте M20 до кръстовище 7 (Maidstone), където ще бъдете отклонени по A249. M2 и A299, за да стигнете до Manston.
  • От север (Dartford Crossing) - използвайте A2, M2 и A299, за да стигнете до Manston
  • От Manston - използвайте A256 и A2, за да стигнете до пристанището на Dover

Затворени хлъзгави пътища M20

Тъй като операция Stack се изпълнява, ще има значителна опашка от товарен трафик, която трябва да бъде разделена на две опашки. За да управляват безопасно това, партньорите могат да затворят хлъзгавите пътища, водещи към пристанището и тунела за определен период от време.

Ако сте клиент на Eurotunnel Freight Vans on Passenger (VP), важно е да обърнете внимание, че трябва да следвате алтернативните обозначени маршрути за туристически и нетоварен трафик, докато използвате услугите за пътници.

За допълнителна информация, моля, свържете се с нашия екип за обслужване на клиенти.

Потърсете и резервирайте

Пет., 29 Март 2024
Съб., 30 Март 2024
Нужда от помощ?