Driver blurry vision

Стандарти за зрението на шофьори на камиони - фактите

Шофьорите на камиони трябва да отговарят на строги изисквания за зрение с медицинска и визуална проверка, които се изискват при първото кандидатстване за техния лиценз за тежкотоварни автомобили. Те трябва да имат едни и същи проверки на всеки пет години след 45-годишна възраст и всяка година след 60-годишна възраст.

Един от най-добрите начини да изпробвате собственото си зрение е да прочетете номера на автомобила от 20 метра. Шофирането със зрение под изисквания стандарт е престъпление. Наказанията включват неограничени глоби, дисквалификация, наказателни точки и дори лишаване от свобода.

Стандартите на зрението за шофьорите на камиони (група 2)

Видима зрителна острота от най-малко 6 / 7.5 ** при по-доброто ви око - да видите на 6 метра това, което може да види човек с нормално зрение от 7,5 метра - и най-малко 6/60 *** с другото, измерен по скалата на Snellen.

Поле на зрението с размер най-малко 160 ° в хоризонталната равнина, с ляво и дясно удължение най-малко 70 ° и 30 ° нагоре и надолу.

Без дефекти в централния 30 ° радиус на вашето поле на зрение.

"Лошото виждане увеличава риска от сблъсъци поради невъзможността на водача да разпознава и реагира на време. Не лекувани очни проблеми могат да се появят постепенно с течение на времето. В екстремни случаи някой може да загуби до 40% от зрението си, без да е наясно, че има проблем Всички възрастни, особено шофьори, трябва да имат тест на зрението не по-малко от всеки 2 години. "

Ако имате очни или медицински проблеми, трябва да информирате DVLA. Това включва състояния, свързани с възрастта като дегенерация на макулата, глаукома и диабетна ретинопатия.

За повече информация относно правилата за шофиране, посетете сайта Gov.uk.

13 Юли 2018

Потърсете и резервирайте

Пет., 29 Март 2024
Съб., 30 Март 2024
Нужда от помощ?