Eurotunnel tunnels

Безопасност и сигурност на Eurotunnel

В съответствие с най-новите технологии системите за контрол на сигурността на Eurotunnel са предназначени да предпазват шофьорите, техните превозни средства и техните товари на всяка крачка от пътуването им. Всички проверки се извършват ПРЕДИ пресичането.

Нашите методи за откриване осигуряват най-високо ниво на защита за нашите клиенти. На нашия френски терминал, в допълнение към персонала по сигурността и присъствието на френските и британските власти, нашите мерки редовно се адаптират, за да поддържат мястото сигурно:

  • Около 40 километра ограда огражда целия френски терминал от 650 хектара
  • Високотехнологична ограда около платформите, инфрачервени детектори, стотици камери за видеонаблюдение и сензори за термично откриване гарантират сигурността на нашия терминал
  • Новата буферна зона и паркингът за камиони Eurotunnel предлагат сигурни зони за шофьорите извън магистралата

Превозните средства се проверяват строго, като се използват следните мерки:

1) Passive Millimetric Medium Wave Controls (PMMW)

Всички автомобили се сканират, като се използва PMMW, който използва пасивни микровълни, за да открие всяко лице, което може да се крие в камиона. Тази система работи в реално време и в случай на съмнение превозното средство се подлага на по-нататъшни проверки за сигурност.

eurotunnel microwave scan

2) Контроли за сигурност

Седем специални ревизионни ленти позволяват 14 превозни средства да бъдат инспектирани от кучета водачи по време на натоварени периоди. Тази проверка не е задължителна, но със сигурност е препоръчително. Първоначално автомобилът се проверява визуално. По-нататъшни проверки за сигурност позволяват да се установи всяко човешко присъствие в ремаркето.

  • Ако има подозрение за човешко присъствие на борда на превозното средство, се извършва допълнително задълбочено търсене
  • След това се поставя печат на CMR

3) Инспекция на товарите

Товарните превозни средства могат също така да бъдат проверени на Euroscan / рентгеново наблюдение, разположени на всеки терминал. Това позволява откриването на незаконни предмети като взривни вещества, оръжия и дори незаконни субстанции, които могат да присъстват в превозното средство.

4) Гранични контроли

Френските митници извършват обичайни проверки (визуални, търсене на наркотици, незаконни материали и др.) В допълнение към по-нататъшни специализирани проверки. Те могат също да решат да сканират превозното средство с рентгенови лъчи или с йонно сканиране (анализ на частиците в суспензия), за да открият експлозиви или наркотици. Те могат да разтоварват камиона и да използват кучета, ако е необходимо.

Имиграционните служби на Обединеното кралство (UKBF) проверяват паспортите и търсят нелегални пробиви в Кралството. А детектора 'Heartbeat' може да се използва за разпознаване на всяко човешко присъствие на борда на камион. Те също търсят за цигари, алкохол, наркотици или други незаконни вещества, използващи рентгенови скенери и имат право да разтоварват превозното средство, ако е необходимо.

Британската гранична сила проверява паспортите. След тази проверка, ако в превозното средство или в ремаркето бъдат намерени нелегални имигранти, глоби с размер до £ 2000 за всеки намерен мигрант, може да се приложи както за водача, така и за компанията.

5) Самоконтрол

След като завършат проверките за сигурност шофьорите стигат до зоната "Самоконтрол".

При резервация с Freightlink ще ви издадем уникалнен референтен номер на резервацията. Просто изберете езика си и въведете уникалната референция за резервацията в дисплея със сензорен екран. След това ще преминете през входната врата за качване.

След като сте преминали ще ви повикат напред, за да се качите в следващия наличен товарен влак и ще бъдете помолени да напуснете автомобила. Моля, уверете се, че двигателят ви е изключен и заключете автомобила - няма да можете да получите достъп, след като сте напуснали автомобила.

Шофьорите поемат пътя си към шофьорския "Club Car" чрез микробус. Поради причини, свързани с безопасността, не може да пътувате с автомобила.

След като сте на борда на "Club Car", можете да се отпуснете през следващите 35 минути, докато пристигнете в пристанището на дестинацията. Предлагат се вендинг машини с храни и напитки.

eurotunnel freight drivers club car

За допълнителна информация, изтеглете инструкциите за настаняването на Eurotunnel.

Резервирайте Eurotunnel услугата за товари

05 Март 2018

Потърсете и резервирайте

Съб., 31 Юли 2021
Нед., 1 Авг. 2021
Нужда от помощ?